Skal kommuner smøre læbestift på grisen?

Thomas Knudsen, der er kommunaldirektør i Lolland Kommune, siger i et interview med Altinget, at man kan tørre røv med branding og CSR, hvis man er en kommune som Lolland. Og selvom vi i Publico laver masser af både kommune-branding og bosætningsmarkedsføring, så er jeg faktisk enig med Thomas Knudsen i det meste af hans velartikulerede pointer.

Fx følgende citat: “Byrådet og jeg tror på at skabe arbejdspladser og muligheder for både vores nuværende borgere, og dem der flytter til. Det er det, der flytter opfattelser over tid. Ikke en fiks kampagne, som vi har købt af et reklamebureau.”

Eller dette: “Mit grundlæggende synspunkt er, at det er den udvikling, vi leverer lokalt, der skal trække ens brand og fortælling. Produktet er nødt til at være i orden først, ellers dur reklamer ikke”. 

Thomas Knudsen har nemlig fuldstændig ret i, at bosætningsmønstre ikke ændres med en kreativ kampagne eller et smart slogan. Det er den lange, strategiske bevægelse, der rykker ved kommunens servicetilbud og infrastruktur, samtidig med at kommunikationsindsatsen skærpes, som har potentiale til at påvirke bosætningsmønstre. Og ja, det er et nulsumsspil, som kommunerne spiller mod hinanden.

Som Thomas Knudsen pointerer, nytter det ikke noget at smøre læbestift på en gris. Men det kan godt give mening at forbedre grisen, zoome ind på netop den målgruppe, der værdsætter grisen allermest og så give målgruppen mulighed for at møde grisen. For når man først kender grisen, er der større chance for, at man kommer til at holde af grisen. Og måske – på sigt – flytte sammen med den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.