Vil du være med i et ERFA-netværk for employer branding-praktikere?

Sidder du lidt alene med din virksomheds employer branding-indsats? Eller måske savner du ekstern sparring eller best practise-eksempler fra andre virksomheder?

Publico overvejer vi at etablere et kommunikationsfagligt ERFA-netværk med fokus på employer branding. Bevæggrunden er, at vi oplever, at flere og flere af de virksomheder, vi samarbejder med, skærper deres fokus på employer branding og rekruttering i jagten på de rigtige medarbejdere.

Hvis det kunne være noget for dig, eller en du kender, må du gerne sende mig en mail på uffe@publico.dk. Det er helt uforpligtende og blot en første føler for at fornemme, om det er en ide, vi skal gå videre med.

Hvem er netværket relevant for? Jeg forestiller mig max. 20-22 deltagere og et mix af kommunikations- og HR-praktikere (sikkert med en overvægt af kommunikationstyper). Dvs. kommunikationsmedarbejdere/-konsulenter samt HR-konsulenter/-partnere. Både B2B og B2C.

Hvad kommer der til at ske i netværket? Jeg tænker, at de 4-5 årlige 3-timers møder (fx hos Publico og/eller evt. på skift hos deltagerne i/omkring Aarhus) skal være et mix af følgende:

 • Små oplæg fra deltagere om egne udfordringer – sparring fra netværket
 • Små oplæg fra deltagere om egne succeser – applaus fra netværket
 • Eksterne oplæg (max 1 time) – fx cases, eksperter og andet
 • Intern vidensdeling – fx deltager X har været på konference og vidensdeler
 • Mellem møderne: bilateret sparring mellem gruppens medlemmer, deling af slides, artikler m.m. i lukket LinkedIn-gruppe

Jeg er naturligvis meget åben over for deltagernes input ift. at tilpasse netværkskoncept og mødernes indhold, så de skaber størst mulig værdi for den enkelte. I forvejen faciliterer jeg et tilsvarende netværk for marketingprofiler med fokus på content & inbound marketing. Med afsæt i den erfaring overvejer vi at udbyde et netværk for employer branding-typer.

Hvad skal det koste? Det skal koste 4.000 kr. per år at være deltager.

Hvis det er noget for dig eller for en, du kender, må du som nævnt meget gerne sende mig en mail til uffe@publico.dk. Helt uforpligtende.

Publico søger praktikant

Lær at tæmme strategisk kommunikation som praktikant hos Publico

I Publico søger vi vores næste helt eller heltinde, som fra den 14. august 2017 til 19. januar 2018 kunne tænke sig en ordentlig dosis praktisk erfaring med strategisk kommunikation. 

Som praktikant hos Publico indgår man i det daglige arbejde på lige fod med de øvrige medarbejdere (se, hvem vi er, her). Med andre ord blive vores praktikanter involveret i ideudvikling, tekstarbejde, korrekturlæsning, kampagneplanlægning, kommunikationsstrategier – og meget mere. Mestrer du video, herunder optagelse og redigering i Final Cut, er det et plus, men ikke et krav.

Hent stillingsopslaget som PDF

Ny seniorprofil til Publico

Thomas Mandrup er per 1. november ansat som ny seniorrådgiver i Publico. Han kommer med solid bureauerfaring og stærke kompetencer inden for strategisk rådgivning og salg.

Efter knap fire år i PR-bureauet Mannov – senest som direktør for bureauets Aarhus-afdeling – er Thomas Mandrup skiftet til en stilling som seniorrådgiver i Publico. I sin nye rolle vil han rådgive videnstunge organisationer om blandt andet kommunikationsstrategi, presse- og krisehåndtering, kampagner og strategisk brug af content marketing.

Bureau-sværvægter med bred erfaring
43-årige Thomas Mandrup er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet i 2001. Ud over Mannov har han erfaring fra blandt andet Pressalit A/S, hvor han har været kommunikationschef igennem syv år. Nu ser han frem til at bidrage til Publicos fortsatte vækst.

– Jeg har stor respekt for det, som teamet hos Publico har bygget op. I mine øjne repræsenterer Publico en moderne og dynamisk tilgang til kommunikation, og jeg glæder mig til at blive en del af bureauet, siger Thomas Mandrup.

Medvind på havnefronten
Publico oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel fra både eksisterende og nye kunder. I 2015/16 voksede omsætningen med over 40 procent, og tidligere i år flyttede bureauet til nye og større lokaler på Aarhus havn.

– Vi oplever stærk medvind i øjeblikket. Vi har hævet ambitionsniveauet og igangsat en ambitiøs vækstplan, der indebærer et mål om blive 20 konsulenter, der omsætter for 20 mio. kr. i 2020. Derfor er det en fornøjelse at invitere Thomas Mandrup med ombord. Han er en knivskarp og samtidig meget sympatisk kommunikationsmand med flair for både strategi og håndværk, siger Uffe Lyngaae, direktør i Publico.

Video som rekrutteringsværktøj

I Publico oplever vi stadig flere kunder, som ønsker at bruge video som led i deres employer branding- og/eller rekrutteringsindsats. Herunder den seneste video, vi har lavet for PensionDanmark, der skal bruge 4 webudviklere og en teamleder.

NB: Bemærk, at både mine forældre og jeg selv agerer statister, der kigger meget interesseret på vores pensionsordninger. 🙂

Som supplement til ovenstående film om PensionDanmarks nyoprettede Team Webudvikling hjalp vi også med to små film om henholdsvis “Kunder og Kundekommunikation” og “Digitalisering i PensionDanmark”, der skal give ansøgerne et lille indblik i PensionDanmark som virksomhed og arbejdsplads.

 

PRAKTIK: Vil du lære PR-håndværket af os?

Har du lyst til at prøve kræfter med strategisk kommunikation i praksis? Så har vi i Publico et godt tilbud: 5 måneders udfordrende kommunikationspraktik i trygge rammer midt i Aarhus.

Hvis du overvejer en fremtid i kommunikationsbranchen, kan du øve dig i håndværket hos os i efteråret 2016.

Hent praktikopslag

Læs mit afslagsbrev til praktikanter (efterår 2015)

Læs min tjek-liste til Publico-ansøgere (mest for færdiguddannede, men alligevel)

11062127_10153872297130275_2729933595342116652_o

Best practise-eksempel – i disciplinen afslagsbreve

Det afslagsbrev til fravalgte praktikanter, som jeg tidligere har publiceret her på bloggen, har givet en hel del opmærksomhed på LinkedIn – og nu også en artikel på Finans.dk.

Det er selvfølgelig altid dejligt med positiv opmærksomhed, men også lidt skræmmende med så meget positiv opmærksomhed for så lille en indsats. Jeg har vel brugt 30-45 minutter på at skrive et fælles afslagsbrev til 30 praktikansøgere. Det burde ikke være noget særsyn, men opmærksomheden og mange af de selvoplevede dårlige ansøgningsoplevelser, folk har delt, er da en indikator på, at mange virksomheder ikke har fattet, at der meget snart bliver kamp om de kloge hoveder og hænder. Mange af Publicos B2B-kunder har allerede problemer med at få de videnstunge medarbejdere (typisk ingeniører), de skal bruge. Af samme grund har vi planer om at synliggøre vores kompetencer og ydelser inden for rekrutteringskommunikation og employer branding.

Uffe-JP-3

Uffe-JP-1

 

Publico skal bruge en ny kommunikationsrådgiver

I Publico skal vi bruge en erfaren rådgiver med bureau-erfaring, spids tænkehat, runde albuer og stærke faglige ambitioner. En type, der kan sætte sig ind i komplekse stofområder, styre projekter og skrive som H.C. Andersen. Eller noget.

Vi har ambitioner om at accelerere vores vækst og blive det største PR-bureau uden for København. De ambitioner skal vores nye kollega hjælpe med at indfri.

Hent stillingsopslaget her

Dilbert - Dogbert - Consultant
NB: Hvis der kommer en ansøger med så veludviklede kommercielle skills (læs: en dygtig konsulent-sælger), så er det muligt, at vi ansætter to.
Find evt. sælger-inspiration i mit blog-indlæg om Don Drapers salgsteknikker

Tjek min tjekliste til Publico-ansøgere
Tjek mit afslagsbrev til praktikant-wannabes

IMG_7168

Afslagsbrev til praktikant-ansøgere

Jeg har netop udsendt følgende afslags-mail til de 30 ansøgere, som vi i Publico desværre var nødt til at fravælge ift. efterårssemestrets praktik. Ansøgerfeltet var så stærkt, at vi faktisk har valgt at oprette to praktikstillinger i stedet for en. Mailens indhold er videregivet herunder for at give indtryk af, hvad vi lægger vægt på. Hvis nu man er praktikant-wannabe med lyst til at søge næste semester.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kære praktikant-ansøger

Jeg skriver for at informere dig om, at vi desværre ikke kan tilbyde dig et praktikophold i efteråret.

Dermed ikke sagt, at vi aktivt har fravalgt dig. Sagen er, at vi denne gang har modtaget ekstraordinært mange kvalificerede ansøgninger.

I alt har vi modtaget 32 ansøgninger fra 29 kvinder og 3 mænd.
Heraf kaldte vi 7 til samtale og har tilbudt praktikophold til 2 ansøgere (begge kvinder), der skilte sig positivt ud på bl.a. følgende måder:

 • Den ene har skrevet klart den bedste – og den mest Publico-målrettede – ansøgning, hvori hun demonstrerede en overbevisende evne til at veksle sine akademiske ballast til brugbare kommunikationsfærdigheder, som fx at udvikle Facebook-strategier, lave interviews, skrive artikler m.m. Hun har tidligere været til praktiksamtale hos Publico, hvorfor hun også havde tilegnet sig en forhåndsviden, som blev udnyttet i såvel ansøgning som samtale.
 • Den anden er færdiguddannet cand.ling.merc. og i gang med en diplomuddannelse i journalistik. Hun er statsautoriseret tolk og translatør (!!) og har drevet egen oversættervirksomhed i en årrække. Og eftersom vi i Publico skriver stadig mere på engelsk, var denne ansøgers særlige sprog-skills svære at forbigå.

I forbindelse med vores udvælgelse af samtalekandidater har vi generelt lagt vægt på følgende:

 • Modtager-orientering – dvs. ansøgninger med fokus på modtageren frem for afsenderen. Kunsten er jo at vise modtageren hvordan de kompetencer, man har tilegnet sig på sin uddannelse, kan bruges og skærpes under et praktikophold. Ja, allerhelst hvordan de kan bruges og skærpes hos netop Publico med den ydelses- og kundeportefølje, som vi nu engang har.
 • Sproglige godbidder – dvs. evnen til at skrive en levende, kreativ og personlig ansøgning. Gerne med overskud og glimt i øjet.
 • Sprogrigtighed – som professionelle sprogbrugere går vi ret meget op i kommatering og grammatik. Det er tilsyneladende ikke en interesse, som vi deler med samtlige ansøgere. 🙂
 • Tekstuelt udstyr – dvs. evnen til at bruge overskrift, indledning, mellemrubrikker, bullits osv. på en måde, der skaber overblik og lokker læseren ind i teksten.
 • Erfaring – med fx ikke-akademiske tekster, sociale medier, interviews, fokusgrupper, CMS- og survey-værktøjer m.m.
 • Layout – overskuelighed og prioritering af tekst-hierarki i såvel ansøgning som CV.

Vi har kun i begrænset omfang lagt vægt på hvilken uddannelse, du kommer fra, samt om du lige har fået 7, 10 eller 12 i dette eller hint fag.

Hvis du har god tid, kan du evt. læse min tjekliste til Publico-ansøgere. Den er tiltænkt færdigudannede, men måske kan den alligevel inspirere.

Jeg håber, at ovenstående – selvom det jo ikke ændrer på, at vi har valgt to andre – kan give dig et indtryk af ansøgerfeltets høje niveau, og hvad vi har lagt vægt på i udvælgelsesprocessen.

Hvis du har specifikke spørgsmål til behandlingen af netop din ansøgning, er du velkommen til at skrive til mig. Stil i så fald konkrete spørgsmål. 🙂

Held og lykke med din praktiksøgning og med din eventuelle fremtidige karriere i kommunikationsbranchen.

Venlig hilsen
Uffe Lyngaae

Slides fra seminar om “Fremtidens intranet”

I dag har jeg haft fornøjelsen af at diskutere intranet med 20 engagerede kommunikatører ved Publico Kommunikations seminar i Børsbygningen, København.

Foruden mit eget ydmyge indspark (se slides ovenfor) leverede Adam Peter Nielsen fra Novicell et indlæg om “Intranet med Umbraco”, mens Stefan Sløk-Madsen fra Echo.it indviede deltagerne i mulighederne ved at supplere et traditionelt intranet med social + gamification.

Se eller hent Adams slides her
Se eller hent Stefans slides her