Purpose: Morten Münster nailer den igen

Jeg har længe været irriteret over diskursen om Purpose og Mening i arbejdslivet. Selvfølgelig skal det give mening at gå på arbejde, men for de fleste af os kommer det aldrig til at give mening på Simon Sinek eller Morten Albæk-måden. Snarere på gode-kolleger-sjove-opgaver-og-fri-til-tiden måden.

Jeg har i nogen haft lyst til at skrive et indlæg om, hvorfor Purpose-diskursen – eller i hvert fald ideen om, at enhver virksomhed skal have et samfundsmæssigt formål for at få medarbejderne til at møde ind – i min optik været forfejlet. Men jeg har ikke fået skrevet indlægget eller overhovedet tænkt tanken til ende. Det har Morten Münster nu gjort – langt mere velskrevet og gennemarbejdet, end jeg ville have fået gjort. Tak for det, Morten.

Læs Mortens veloplagte artikel her

Jeg er fx fan af hans “Silver Circle”. 🙂

Employer branding-film for Konsulenthuset Ballisager

I Publico har vi haft fornøjelsen af at hjælpe Konsulenthuset Ballisager med en film om virksomheden som arbejdsplads. Konsulenthuset Ballisager, der arbejder med rekruttering, outplacement og karriererådgivning, er på få år vokset sig til at være blandt Danmarks førende konsulentvirksomheder på sit felt.

Min personlige relation til virksomheden går via direktør Morten Ballisager, som jeg har læst statskundskab sammen med. Morten bidrager aktivt til Publicos strategiske udvikling som et bestyrelsesmedlem, der deler generøst ud af sin viden – og samtidig er oprigtigt engageret i, at det går os godt. Sådan har jeg det også med Konsulenthuset Ballisager, som jeg ikke kan anbefale varmt nok.

Kunne du tænke dig at være med i et Erfa-netværk om content og inbound?

På det seneste har jeg fået et par henvendelser om, hvorvidt jeg kender til et fagligt forum, hvor man kan dele viden og hente inspiration om content og inbound marketing (læs evt. Casper Svoldgaards artikel “Hvad er inbound marketing?”). Du kan også se Hubspots explainer-video herunder.

Henvendelserne har fået mig til at genoverveje en tidligere tanke om, at Publico jo godt kunne facilitere sådan et netværk for content- og inboundtyper i det jyske. Så mit simple spørgsmål er dette: Kunne du være interesseret i at deltage i et Erfa-netværk med fokus på content og inbound marketing?

I Publico tror vi på, at inbound marketing er det naturlige næste step for content marketing, og at de to discipliner hænger sammen, hvis man ønsker målbare resultater af sin content-indsats.

Hvis du er interesseret, så smid mig en tom mail med “nysgerrig” i emnefeltet. Dette er blot en føler, så din mail er helt uforpligtende.

Tanken er følgende: Kvartalsvise møder, enten hos Publico eller på skift hos medlemmer, cirka 20 (max 25) deltagere, mix af indbyrdes sparring og eksterne oplægsholdere, pris = gratis.

What do you say?

Sådan eksporterer du dine LinkedIn-kontakter

Det er lettere end nemt at eksportere LinkedIn-relationer til Excel.
Se selv her:

Navn, e-mail, stilling og virksomhed på hele dit netværk serveret på et sølvfad. Brug det i dit CRM-system, til at kortlægge dit netværk eller til at lokalisere nye kunder og arbejdspladser.

Men tag dit nærvær og venlighed med dig fra LinkedIn.

Skal din profil stå skarpt efter sommerferien?

Sommerferien er ikke længere væk, end at du at skimte den i godt vejr. Kan du dufte pølserne på grillen? Før du fusionerer fuldstændigt med din liggestol og sætter al tankevirksomhed på halvt blus, vil vi gerne gøre dig (og dine fremtidige kunder eller arbejdsgivere) en tjeneste. Den vender jeg tilbage til.

Først skal du sætte øret i blyantspidseren og forstå, at selvom du går på sommerferie, spiller Ludo med børnene eller træner op til dit sjette maraton, er din LinkedIn-profil altid i gang. A-l-t-i-d. Den popper frisk op, når samarbejdspartnere googler dit navn, den sladrer til mulige kunder om dine bedrifter (eller mangel på samme), og så giver den kommende arbejdsgivere og kolleger det berømte førstehåndsindtryk af dig.

Rykker du lidt i stolen?

Du er ikke alene. LinkedIn er manges blæksorte samvittighed, og selvom vi ved, at vi burde opdatere vores profil, så den rammer vores relationer lige i krydderen og giver dem lyst til at købe vores produkter, ansætte os eller i det mindste invitere os på en kop kaffe, ryger det nederst på dosmersedlen.

Her kommer vores sommertilbud ind i billedet igen. Mens du sipper mojitoer og griller pølser i din sommerferie, vil vi (Publico Kommunikation) nemlig bruge tiden lige før og efter vores ferie på at give din LinkedIn-profil en minutiøs overhaling, så du kan vinke farvel til den dårlige samvittighed og stå knivskarpt online. Ligesom du jo allerede gør det på stranden.

Benytter du dig af vores sommertilbud, kan du for 3.995 kr. få en profil, der:

  • styrker dit personlige brand. Firetyve-syv, året rundt.
  • er udadvendt med fokus på de relationer, du gerne vil i kontakt med. Er det potentielle kunder? Nye samarbejdspartnere? Eller måske en ny chef? Den optimerede LinkedIn-profil vil gøre et stort stykke opsøgende arbejde for dig.
  • er gennemarbejdet fra A-Å, så du trumfer LinkedIns søgemaskine-algoritmer.

Det eneste, du skal gøre, før du stempler ud og går på sommerferie, er at deltage i et kort telefoninterview om dine ønsker og målsætninger for LinkedIn. Så fikser vi din profil – enten ved at logge på som dig og foretage ændringerne – eller ved at levere en så konkret to-do-liste, at du selv kan implementere vores ændringsforslag på 30-60 minutter.

Skriv til mig, hvis du er klar til at bestille et profil-boost

I tvivl?
Så kan du begynde med at tage vores (gratis) e-mail-kursus og få inspiration til at gøre arbejdet selv. Men så skal du jo netop gøre arbejdet selv. Og det får du jo ikke gjort i sommerferien. 🙂

Udklip

P.S. Hvis du rigtig vil glitre på LinkedIn, lægger vi gerne en strategisk plan for din online-tilstedeværelse. Vi tilbyder blandt andet hjælp til content, der beriger dit netværk og på sigt positionerer dig som ekspert på dit felt.

Gratis e-mail-kursus i være flink på LinkedIn

LinkedIn er ikke kun de sociale mediers legeplads for skarpe jakkesæt, der råber højt om deres seneste præstationer. Det er også mødestedet for for mennesker, der søger ægte, nærværende relationer. Relationer, der kan styrke brands og skabe forretninger.

Hvis du hører til sidstnævnte gruppe (det håber jeg lidt, du gør), så er der god grund til at støve penalhuset af og møde ind til første skoledag i Publicos LinkedIn-skole. Det er en kort uddannelse bestående af fem e-mails. Ikke desto mindre vil du lære, hvordan:

  • du opbygger din profil, så den føles som et varmt håndtryk, der giver kolleger, forretningspartnere eller kommende chefer lyst til at lære dig bedre at kende.
  • jeg personligt bedriver personligt “social selling” på LinkedIn.
  • du kan bruge LinkedIn til at forhøje åbningsraten på dine mails.
  • to sure italienere kan inspirere dig til at blive en bedre blogger på LinkedIn.
  • LinkedIn også kan bruges uden for LinkedIn.

Du modtager i alt 5 mails med konkrete, implementer-dem-med-det-samme, gode råd til dit nærvær på LinkedIn.

Der skal to til at skabe en relation, så vi begynder med dig og din personlige profil. Vi har samlet kontorets bedste råd til en venlig profil, der flytter fokus fra dig selv – til din kunde/mulige arbejdsgiver/kommende kollega/nye bedste ven.

Det gør dit digitale jeg både flinkere og mere sympatisk (og styrker dit personlige brand, din virksomheds rekrutteringsrate og muligheden for på sigt at sælge gennem LinkedIn. Men det er en længere historie, som vi kommer nærmere ind på i Publicos LinkedIn-skole.

Her en lille smagsprøve fra første modul:

Jeg håber, du vil gøre både venlighed og nærvær til en fast del af din LinkedIn-profil. Så kigger jeg gerne forbi. 🙂

Tilmeld til Publicos LinkedIn-skole her