Vi søger frivillige til folketings-kampagne

Hvis du er studerende og interesserer dig for politik eller kommunikation – eller måske begge dele – skal du læse videre. ?


Onsdag den 24. maj kl. 16-18 er jeg og Publico nemlig vært for et informationsmøde med Henrik Vinther Olesen, der stiller op til Folketinget for Radikale Venstre ved næste valg. Henrik Vinther Olesen er til daglig kommunikationschef i Aarhus Kommune og har derfor dyb indsigt i og masser af erfaring med strategisk kommunikation. Men han mangler frivillige til at hjælpe sig med at udvikle og eksekvere den kampagne, som skal få ham valgt ind i Aarhus-kredsen sammen med Morten Østergaard ved næste folketingsvalg. Så hvis du er blot det mindste nysgerrig, skal du kigge forbi Publico d. 24. maj – helt uforpligtende. ?

Psst. Vi giver en øl efter mødet, og det er lige op til Kristi Himmelfartsferien. ?

Læs mere, og tilmeld dig via Facebook

Læs mere om de foreløbige tanker, som du kan være med til at videreudvikle, nedenfor.

VI SØGER FRIVILLIGE
Du får erfaring med arbejdet i en kampagne og bliver del af et netværk med adgang til events med oplæg fra stærke fagfolk, andre unge med interesse for politisk kommunikation – og så får du maksimal indflydelse på, hvordan en moderne kampagne skal føres.

Som frivillig i kampagnen kan du være med på forskellige måder.
– du kan være med til sikre sammenhæng mellem de platforme, som kampagnen opbygger og sikrer dermed, at budskaberne står stærkt og sammenhængende på alle platforme
– du har styr på, hvad der virker på Facebook og Instagram, kan skrive præcist og on message – og så har du stærke samarbejdsevner
du kender et CMS indefra. Eller måske vil du gerne!
– Du kan få ansvaret for kampagnens hjemmeside – eller hjemmesider, hvis der opstår nye behov
#skabforandring handler om, nå ja; at skabe forandring, men nok så meget om, at vi skaber forandringen sammen. Kampagnen ønsker at skabe en sammenhængende debat med møder, events, online presence og gennemslagskraft i medierne, og du kan være med til at sikre, at de fysiske møder har strategisk sammenhæng med resten af kampagnen
– kampagnen har allerede afholdt sine første events, men vil mere; som del af holdet kan du få ansvar for udvikling og afvikling af events; Debat-formatet Spørg Aarhus, Pop up events, aktioner, happenings. Du bestemmer.
– du ved, hvordan man former et budskab og har strategisk tæft og indsigt i aktuelle politiske debatter. Og så kan du tænke langsigtet.
– du elsker måske tal, statistik og informationer, der giver præcis viden. Så kan du få ansvaret for indsamling og bearbejdning af data til brug for målrettet kampagne-planlægning – online og offline

De tre faser i en effektiv politisk kampagnestrategi

I forbindelse med at levere sparring og strategisk assistance til en kandidat ved det kommende Folketingsvalg har min kollega og jeg identificeret tre faser i en kampagnestrategi for lokale kandidater:

Fase 1: Analyse og fastlæggelse af platform

 1. Afdække kandidatens styrkepositioner
  Hvad har vedkommende viden om og erfaring med? Hvordan hænger det sammen med det kommunale partiprogram? Hvordan differentieres fra kon-kolleger? Hvilken platform af mærkesager, budskaber og tag-line giver det hele anledning til? Hvilke strategiske konsekvenser følger heraf?
 2. Lytte til vælgerne
  Find strategiske arenaer og anledninger. Iværksæt relevante fysiske møder og dialog via Sociale Medier. Hvordan taler vælgerne om mærkesagerne? Hvad lægger de vægt på? Hvilke personas er der tale om? Hvordan får de medejerskab? Hvilken inspiration skal kandidaten bede dem om?
 3. Identifikation af netværk/kanaler
  Hvem og hvad kan bidrage til at sprede det gode budskab? Hvilke alliancepartnere er mulige? Frivillige? Hvor skal kampagnens hovedtryk ligge? Hvilke samtaler skal kandidaten engagere sig i?
 • Fortæl historien om, hvem du er, og hvorfor det retfærdiggør, at du er kandidat

 • Fortæl historien om, hvem ‘vi i Aarhus’ er, og hvilke erfaringer vi skal trække på fremover – rød tråd.

 • Fortæl historien om, hvad du ønsker, borgerne skal gøre anderledes, og hvorfor det skal være nu.

Fase 2: Forberedelse af materiale og events

 1. Forbered centrale virkemidler
  Fx fotos, micro-site, video(er), folder og plakat, pressevinkler, blogposts, SoMe-platform, relevante # og conversational calendar
 2. Læg planen struktureret efter formålet med fasen
  Hvad skal gøres hvornår? Hvad er det gode samspil mellem indsatserne? Hvilke hårde datoer skal der styres efter? Hvem skal tages i ed hvornår?
  – Byg fortællingen op, og indsaml likes/delinger/fans – også IRL.
  – Skab engagement
  – Skab medejerskab fx anbefalinger/hjælpere
  – Konvertér

Fase 3: Eksekvering

 1. Udfør planen
 2. Overvåg og ret til undervejs
  Hvad virker godt og mindre godt? Hvilken feedback får kandidaten? Opstår der lejligheder, kandidaten kan gribe? Nye relevante samtaleemner?