Vi søger frivillige til folketings-kampagne

Hvis du er studerende og interesserer dig for politik eller kommunikation – eller måske begge dele – skal du læse videre. ?


Onsdag den 24. maj kl. 16-18 er jeg og Publico nemlig vært for et informationsmøde med Henrik Vinther Olesen, der stiller op til Folketinget for Radikale Venstre ved næste valg. Henrik Vinther Olesen er til daglig kommunikationschef i Aarhus Kommune og har derfor dyb indsigt i og masser af erfaring med strategisk kommunikation. Men han mangler frivillige til at hjælpe sig med at udvikle og eksekvere den kampagne, som skal få ham valgt ind i Aarhus-kredsen sammen med Morten Østergaard ved næste folketingsvalg. Så hvis du er blot det mindste nysgerrig, skal du kigge forbi Publico d. 24. maj – helt uforpligtende. ?

Psst. Vi giver en øl efter mødet, og det er lige op til Kristi Himmelfartsferien. ?

Læs mere, og tilmeld dig via Facebook

Læs mere om de foreløbige tanker, som du kan være med til at videreudvikle, nedenfor.

VI SØGER FRIVILLIGE
Du får erfaring med arbejdet i en kampagne og bliver del af et netværk med adgang til events med oplæg fra stærke fagfolk, andre unge med interesse for politisk kommunikation – og så får du maksimal indflydelse på, hvordan en moderne kampagne skal føres.

Som frivillig i kampagnen kan du være med på forskellige måder.
– du kan være med til sikre sammenhæng mellem de platforme, som kampagnen opbygger og sikrer dermed, at budskaberne står stærkt og sammenhængende på alle platforme
– du har styr på, hvad der virker på Facebook og Instagram, kan skrive præcist og on message – og så har du stærke samarbejdsevner
du kender et CMS indefra. Eller måske vil du gerne!
– Du kan få ansvaret for kampagnens hjemmeside – eller hjemmesider, hvis der opstår nye behov
#skabforandring handler om, nå ja; at skabe forandring, men nok så meget om, at vi skaber forandringen sammen. Kampagnen ønsker at skabe en sammenhængende debat med møder, events, online presence og gennemslagskraft i medierne, og du kan være med til at sikre, at de fysiske møder har strategisk sammenhæng med resten af kampagnen
– kampagnen har allerede afholdt sine første events, men vil mere; som del af holdet kan du få ansvar for udvikling og afvikling af events; Debat-formatet Spørg Aarhus, Pop up events, aktioner, happenings. Du bestemmer.
– du ved, hvordan man former et budskab og har strategisk tæft og indsigt i aktuelle politiske debatter. Og så kan du tænke langsigtet.
– du elsker måske tal, statistik og informationer, der giver præcis viden. Så kan du få ansvaret for indsamling og bearbejdning af data til brug for målrettet kampagne-planlægning – online og offline

Lad erhvervsfolk forblive i erhvervslivet, Bertel!

Bertel Haarder har i bl.a. Berlingske fremført det synspunkt, at erhvervsfolk som Asger Aamund og Stine Bosse burde stille op til valg frem for at “kloge sig på politik, men ikke selv stille sig til rådighed”. Bertel Haarder mener, det er forkert at rette kritik mod kvaliteten af de nuværende politikere. I stedet mener han, at kritikken burde rettes mod erfarne erhvervsfolk, præster og kulturpersoner, der ifølge ham har noget at bidrage med, men ikke stiller op til kommune-, regions- eller folketingsvalg.

Men her hopper kæden altså af for Bertel Haarder, som jeg ellers har stor respekt for. Pointen med at inddrage erhvervsfolk i samfundsdebatten og i selve lovgivningsprocessen er jo netop, at de kan byde ind med uslebne synspunkter fra erhvervslivet. Hvis politisk engagerede erhvervsfolk som Asger Aamund, Stine Bosse og andre lyttede til Bertel Haarders opfordring og stoppede deres erhvervskarriere til fordel for en politisk karriere, ville de miste en væsentlig del af deres legitimitet, nemlig at de ser på politik fra erhvervslivets virkelighed – uden at være sovset ind i politiske aftaler, alliancer og parti-interesser.

Bertel Haarder burde i stedet opfordre nogle flere erhvervsfolk til at byde ind i samfundsdebatten med ideer og løsningsforslag funderet i erhvervslivets virkelighed. Her er nemlig et væsentligt forbedredringspotentiale, som jeg er helt enig i, der burde gøres noget ved. Det er jo ikke tilfældigt, at det er Asger Aamund og Stine Bosse, der altid nævnes som eksempler på samfundsdebattører med afsæt i erhvervslivet. Der er nemlig ikke så mange, der gider eller tør engagere sig i debatten. Og det er ærgerligt. Dansk politik kunne i den grad have gavn af flere konstruktive indspark fra erhvervslivet om arbejdsmarkedspolitik, reformer, integration, skat, EU og mange andre politikområder. Men lad endelig erhvervsfolkene blive ude i virksomhederne, hvor de har fingeren på pulsen af de rammebetingelser, som politikerne stiller til rådighed.

Tilmeld dig før din konkurrent!

I anledning af at Publico er flyttet i nye lokaler, som efterhånden også er ved at være indrettet, og at det snart er både sommer og ferie, inviterer vi kunder, samarbejdspartnere, venner, familie og andet sødtfolk til reception fredag den 10. juni kl. 14-17 i Balticagade 7.

Og vi vil rigtig gerne have dig med (næsten uanset hvem du er). Vi har både hygge og faglighed på programmet, og selvfølgelig byder vi på forfriskninger.

Se programmet, og tilmeld dig

publicoreception

Reception: Sæt kryds i kalenderen 10. juni

I anledning af at Publico er flyttet i nye lokaler, som efterhånden også er ved at være indrettet, og at det snart er både sommer og ferie, inviterer vi kunder, samarbejdspartnere, venner, familie og andet sødtfolk til reception fredag den 10. juni kl. 14-17 i Balticagade 7. Receptionen har både et fagligt program og et hygge-program.

Det faglige program er følgende:

  • Kl. 14.00-14.30: “Visionær byudvikling på Aarhus Ø” v. Rune Kilden*, byudvikler
  • Kl. 15.00-15.20: “Nichemedier rykker” v. Jens Hamborg Kofoed**, direktør for Vocast
  • Kl. 15.20-15.40: “Chefredaktørens syn på lokal-PR” v. Jan Schouby***, chefredaktør for Århus Stiftstidende

* Rune Kilden er en af de absolutte nøglepersoner i udviklingen af Aarhus Ø – fra containerhavn til ny bydel. Rune har bl.a. været involveret i Lighthouse og Isbjerget. Aktuelt er han særdeles involveret i både boligprojektet AArhus i Aarhus (se illustration nedenfor) og i erhvervsprojektet Pakhusene. Og så er han en visionær type, der elsker deleøkonomi og tror på god karma i forretningslivet.

Aarhus_Nat

** Jens Hamborg Kofoed er stifter af softwarevirksomheden Vocast, der leverer database-adgang til journalister og bloggere i Norden. Hovedpointen med hans oplæg er, at det betaler sig at gå efter nichemedier – frem for Børsen og Berlingske – i sin opsøgende presseindsats.

Udklip

*** Jan Schouby er chefredaktør for Århus Stiftstidende og Århus Onsdag. Jan har lovet at give sit besyv med om, hvad Århus Stiftstidende og Århus Onsdag lægger vægt på, når de modtager pressemeddelelser eller henvendelser fra virksomheders/organisationers pressemedarbejdere.

8218702-jan-s

Hygge-programmet er følgende:

  • Kl. 14.00-17.00: Fadøl, hvidvin, snacks, networking og live-jazz v. tidligere Publico-praktikant Morten Haugshøj (guitar) og Samara Bahrami (vokal).

12993492_10154029902270275_9080670012021866678_n (1)

Gratis e-bog om pressemeddelelser

Efter sigende handlede verdens første pressemeddelelse om død og ulykke. Det var i 1906, hvor en togulykke i New Jersey førte til, at 53 personer mistede livet.

The Pennsylvania Railroad, hvis tre togvogne var involveret, havde en freelancejournalist og PR-mand ved navn Ivy Lee ansat. Han overbeviste togselskabet om, at det ville være en god idé at udsende en offentlig udtalelse om den fatale ulykke.

The New York Times lovpriste den nye tilgang til måden at kommunikere på, og de trykte udtalelsen i avisen to dage senere. The Pennsylvania Railroad modtog efterfølgende stor ros for sin åbenhed og ærlighed.

Heldigvis handler pressemeddelelser oftere om nye, produkter, tendenser og koncepter end om død og ulykke. Og mediet er et effektivt middel til at få vigtige og relevante budskaber ud til den brede målgruppe. Men kun hvis du som afsender har gjort dit hjemmearbejde ordentligt.

Når du skriver pressemeddelelser, skal du hverken rode dig ud i lange salgstaler, tekniske forklaringer eller personlige holdninger. Til gengæld skal du gøre noget så basalt som at tale sandt, interessant, levende og troværdigt – og kun om én ting.

Hent Publicos e-bog om om pressemeddelelser

PR-citat

Babyen er levende!

I mandags var en stor dag i Publico!
Siden januar har mine kolleger arbejdet benhårdt på at udvikle et flerfagligt undervisningsmateriale om fertilitet målrettet de gymnasiale ungdomsuddannelser. Til Miljø- og Fødevareministeriet samt Sundheds- og Ældreministeriet, der står bag projektet, har vi blandt andet lavet analyse, udarbejdet strategi og koncept, afviklet workshop og produceret video, vidensark, pressemateriale og et hav af tekster.

I mandags gik websitet, der fungerer som en online materialebank, i luften. Vi er ret så stolte. Tjek det ud her.

I gymnasiet er graviditet typisk noget, de unge får undervisning i at undgå. Men i dag får danskerne generelt færre børn, end de ønsker sig. Blandt andet derfor ønskede Miljø- og Fødevareministeriet samt Sundheds- og Ældreministeriet at give gymnasieelever mulighed for at blive klogere på fertilitet gennem det flerfaglige undervisningsmateriale MaybeBaby, som Publico har udviklet.

MaybeBaby er et online undervisningsmateriale, der styrker elevernes viden om faktorer som alder, sexsygdomme, rygning, alkohol og hormonforstyrrende stoffer, som kan nedsætte fertiliteten. Gennem test, speeddrawing-film (se ovenfor), faglige vidensark, journalistiske case-artikler samt videoer med fertilitetseksperter og gymnasieelever kan underviseren skabe refleksion om de mange dilemmaer, der omgærder fertilitet.

JP’s “look and feel” til salg

I gårsdagens kronik i Børsen (se udsnit nedenfor) kravler JP/Politikens direktør Stig Ørskov helt op på den hellige hest over, at statens medier (DR og TV2) producerer tekstbaserede medier, samt at Bertel Haarder opfordrer til at undersøge muligheden for et samarbejde mellem statslige og private medier.

Ørskov skriver bl.a.: ”Uafhængighed er selve fundamentet for de frie medier” samt ”Lad mig minde om, at JP Politikens Hus er bygget på princippet om uafhængighed”. Okay. Det er selvfølgelig dejligt, men udsagnet klinger bare lidt hult her på mit kontor, hvor jeg i denne uge har modtaget salgsmateriale fra JP’s Content marketing- afdeling.

Heri skriver JP bl.a.: ”Jyllands-Postens Content Marketing er en Advertorial-løsning, hvor indholdet ligner det redaktionelle indhold, og hvor afsenderen står som sponsor af indholdet”. Der fortsættes: ”Dine artikler får sin egen Jyllands-Posten.dk URL” og ”samme look and feel’ som Jyllands-Postens redaktionelle artikler”. Og til sidst sættes der trumf på med: ”Troværdigheden fra Jyllands-Posten.dk’s brand overføres til dit brand”.

Godt så. Nu må du altså vælge Stig Ørskov: Vil du være redaktionelt uafhængig? I så fald skal du nok ikke sælge sponsoreret indhold med ”samme look and feel som Jyllands-Postens redaktionelle artikler”. Eller vil du være kommerciel? I så fald skal du nok ikke pive over konkurrence med henvisning til, at din virksomhed er ”bygget på princippet om redaktionel uafhængighed”.

Kronik