Tilmeld dig før din konkurrent!

I anledning af at Publico er flyttet i nye lokaler, som efterhånden også er ved at være indrettet, og at det snart er både sommer og ferie, inviterer vi kunder, samarbejdspartnere, venner, familie og andet sødtfolk til reception fredag den 10. juni kl. 14-17 i Balticagade 7.

Og vi vil rigtig gerne have dig med (næsten uanset hvem du er). Vi har både hygge og faglighed på programmet, og selvfølgelig byder vi på forfriskninger.

Se programmet, og tilmeld dig

publicoreception

Reception: Sæt kryds i kalenderen 10. juni

I anledning af at Publico er flyttet i nye lokaler, som efterhånden også er ved at være indrettet, og at det snart er både sommer og ferie, inviterer vi kunder, samarbejdspartnere, venner, familie og andet sødtfolk til reception fredag den 10. juni kl. 14-17 i Balticagade 7. Receptionen har både et fagligt program og et hygge-program.

Det faglige program er følgende:

  • Kl. 14.00-14.30: “Visionær byudvikling på Aarhus Ø” v. Rune Kilden*, byudvikler
  • Kl. 15.00-15.20: “Nichemedier rykker” v. Jens Hamborg Kofoed**, direktør for Vocast
  • Kl. 15.20-15.40: “Chefredaktørens syn på lokal-PR” v. Jan Schouby***, chefredaktør for Århus Stiftstidende

* Rune Kilden er en af de absolutte nøglepersoner i udviklingen af Aarhus Ø – fra containerhavn til ny bydel. Rune har bl.a. været involveret i Lighthouse og Isbjerget. Aktuelt er han særdeles involveret i både boligprojektet AArhus i Aarhus (se illustration nedenfor) og i erhvervsprojektet Pakhusene. Og så er han en visionær type, der elsker deleøkonomi og tror på god karma i forretningslivet.

Aarhus_Nat

** Jens Hamborg Kofoed er stifter af softwarevirksomheden Vocast, der leverer database-adgang til journalister og bloggere i Norden. Hovedpointen med hans oplæg er, at det betaler sig at gå efter nichemedier – frem for Børsen og Berlingske – i sin opsøgende presseindsats.

Udklip

*** Jan Schouby er chefredaktør for Århus Stiftstidende og Århus Onsdag. Jan har lovet at give sit besyv med om, hvad Århus Stiftstidende og Århus Onsdag lægger vægt på, når de modtager pressemeddelelser eller henvendelser fra virksomheders/organisationers pressemedarbejdere.

8218702-jan-s

Hygge-programmet er følgende:

  • Kl. 14.00-17.00: Fadøl, hvidvin, snacks, networking og live-jazz v. tidligere Publico-praktikant Morten Haugshøj (guitar) og Samara Bahrami (vokal).

12993492_10154029902270275_9080670012021866678_n (1)

Derfor skal du bruge e-mail marketing

En mail-adresse er B2B-marketings vigtigste valuta. Og e-mail marketing er fortsat en af de vigtigste kanaler til at nå effektivt ud til din B2B-målgruppe.

Hent Publicos e-bog om e-mail marketing

E-mail er et tussegammelt medium – faktisk lige så gammelt som internettet. Alligevel fortsætter e-mail med at vise sit værd. Den simple forklaring på successen er, at det virker. Undersøgelser viser, at for hver krone du investerer i e-mail marketing, får du 38 kroner tilbage. Det er altså en væsentlig højere return on investment end de fleste andre marketing-discipliner, herunder markedsføring via søgeord, sociale medier samt betalte reklamer.

I denne e-bog får du 7 gode grunde til at bruge kræfter på god e-mail marketing. Send den meget gerne til din chef, hvis han eller hun også skal overbevises om e-mailens effektivitet.

skaermbillede-2016-04-06-113727_750x490

Gratis e-bog om pressemeddelelser

Efter sigende handlede verdens første pressemeddelelse om død og ulykke. Det var i 1906, hvor en togulykke i New Jersey førte til, at 53 personer mistede livet.

The Pennsylvania Railroad, hvis tre togvogne var involveret, havde en freelancejournalist og PR-mand ved navn Ivy Lee ansat. Han overbeviste togselskabet om, at det ville være en god idé at udsende en offentlig udtalelse om den fatale ulykke.

The New York Times lovpriste den nye tilgang til måden at kommunikere på, og de trykte udtalelsen i avisen to dage senere. The Pennsylvania Railroad modtog efterfølgende stor ros for sin åbenhed og ærlighed.

Heldigvis handler pressemeddelelser oftere om nye, produkter, tendenser og koncepter end om død og ulykke. Og mediet er et effektivt middel til at få vigtige og relevante budskaber ud til den brede målgruppe. Men kun hvis du som afsender har gjort dit hjemmearbejde ordentligt.

Når du skriver pressemeddelelser, skal du hverken rode dig ud i lange salgstaler, tekniske forklaringer eller personlige holdninger. Til gengæld skal du gøre noget så basalt som at tale sandt, interessant, levende og troværdigt – og kun om én ting.

Hent Publicos e-bog om om pressemeddelelser

PR-citat

JP’s “look and feel” til salg

I gårsdagens kronik i Børsen (se udsnit nedenfor) kravler JP/Politikens direktør Stig Ørskov helt op på den hellige hest over, at statens medier (DR og TV2) producerer tekstbaserede medier, samt at Bertel Haarder opfordrer til at undersøge muligheden for et samarbejde mellem statslige og private medier.

Ørskov skriver bl.a.: ”Uafhængighed er selve fundamentet for de frie medier” samt ”Lad mig minde om, at JP Politikens Hus er bygget på princippet om uafhængighed”. Okay. Det er selvfølgelig dejligt, men udsagnet klinger bare lidt hult her på mit kontor, hvor jeg i denne uge har modtaget salgsmateriale fra JP’s Content marketing- afdeling.

Heri skriver JP bl.a.: ”Jyllands-Postens Content Marketing er en Advertorial-løsning, hvor indholdet ligner det redaktionelle indhold, og hvor afsenderen står som sponsor af indholdet”. Der fortsættes: ”Dine artikler får sin egen Jyllands-Posten.dk URL” og ”samme look and feel’ som Jyllands-Postens redaktionelle artikler”. Og til sidst sættes der trumf på med: ”Troværdigheden fra Jyllands-Posten.dk’s brand overføres til dit brand”.

Godt så. Nu må du altså vælge Stig Ørskov: Vil du være redaktionelt uafhængig? I så fald skal du nok ikke sælge sponsoreret indhold med ”samme look and feel som Jyllands-Postens redaktionelle artikler”. Eller vil du være kommerciel? I så fald skal du nok ikke pive over konkurrence med henvisning til, at din virksomhed er ”bygget på princippet om redaktionel uafhængighed”.

Kronik

Kandidatgrad i content marketing

Der er forskellige måder at måle, om en disciplin som content marketing er et buzzword eller en langtidsholdbar tilgang til markedskommunikation (Disclaimer: Jeg hører til dem, der tænker det sidste).

Men når man som jeg er journalist, og en anerkendt journalistuddannelse vælger at udbyde en kandidatgrad i content marketing, som journaliststuderende med en bachelor-uddannelse fra Canberra University kan vælge, så er det en ret klar indikator for langtidsholdbarhed. Uddannelsen er den første af sin art i verden, og min nye ven fra Content Marketing World ’15, David Pembroke fra Content Group, har spillet en aktiv rolle i udviklingen af kandidatuddannelsen.

Nedenfor kan du høre David fortælle om uddannelsen.

Content marketing i det offentlige

Dag #1 på Content Marketing World 2015:
I dag har jeg været på en workshop for bureau-typer, Positioning Your Agency for Success with Content Marketing. Her kom jeg til at sidde ved siden af denne hyggelige fyr fra Australien.

David-Pembroke-BW-570x400

Han hedder David Pembroke, stifter og CEO i det Canberra-baserede content-bureau, ContentGroup, der er på størrelse med Publico.

Det interessante ved David Pembroke og hans bureau er, at de betegner sig selv som et rendyrket content marketing-bureau med fokus på den offentlige sektor. Det er første gang, jeg støder på den kombination: content marketing-begrebet og offentlig kommunikation. Men i løbet af samtalen kom jeg til at tænke på, at det er helt oplagt for offentlige kommunikatører at tage content-tilgangen til sig. Måske endnu mere oplagt end i private virksomheder.

Når målet i en offentlig kommunikationsindsats (fx en kampagne) ofte er holdnings- og adfærdsændringer hos en målgruppe af borgere, virksomheder og/eller særlige interessentgrupper, for hvem kommunikation fra det offentlige ofte er lavinteresse, så er engagerende indhold skabt med udgangspunkt i målgruppens behov og modtagesituation da oplagt. Og uden at tænke over det som content marketing har vi i Publico da udviklet adskillige content marketing-indsatser for det offentlige, heriblandt følgende:

  • RoligBolig: Informationskampagne udviklet for Miljøstyrelsen, Socialministeriet og Landsbyggefonden med det formål at uddanne almene boligorganisationer i konsekvenserne ved vejstøj
  • Børn i Midten: Informationskampagne udviklet for Ankestyrelsen og Socialministeriet med det formål at uddanne befolkningen (særligt forældrepar før, under og efter en skilsmisse) i den nye forældreansvarslov
  • MaybeBaby.dk (endnu ikke online): Fagfagligt undervisningsmateriale om fertilitet produceret for Miljø- og Fødevareministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet

Der er mange gode eksempler på offentlig content marketing på ContentGroups website. Fx denne case om introduktion af en ny letbane i bureauets hjemby Canberra. For at understøtte en effektiv udrulning af letbanen med opbakning fra diverse interessentgrupper har ContentGroup bl.a. produceret video, infografikker, fact sheets, blog-indlæg og nyhedsbreve.

Jeg har aftalt med David Pembroke, at jeg i løbet af efteråret stiller op som gæst til en podcast-snak om offentlig content marketing i Danmark. ContentGroup tager nemlig egen medicin og producerer en glimrende podcast dedikeret til content marketing i det offentlige.

Som det fremgår af ContentGroups showreel nedenfor, kan de også godt finde ud af at lave lækker video. Så hvis du lige står og skal optaget en film i nærheden af Canberra, så skal du skrive til David. 🙂

Vil du med Publico på Folkemøde 2016?


Publico har indgået en samarbejdsaftale med PR-bureauet Kasters, der bl.a. har udviklet det prisbelønnede debatformat Meningsministeriet til Folkemødet.

Samarbejdet handler om, at vi kan tilbyde vores kunder deltagelse i en times debat på Folkemødet 2016 om et tema og med et deltagerpanel, som vi udvikler sammen med jer. Som ordstyrer kan I vælge imellem Natasja Crone, Jes Dorph og Kurt Strand.

I samarbejde med Kasters tilbyder Publico en Folkemøde-pakke sammensat af følgende ingredienser:

> Udvikling af strategi
> Line-up og eksekvering af arrangement
> Markedsføring
> PR og dokumentation
> Netværk og public affairs

Selvom juni 2016 virker som langt ude i fremtiden, er det nu, I skal slå til, hvis I ønsker en god slot på Meningsministeriet i 2016. Tidsplanen ser i grove træk ud som nedenfor:

  • STEP 1: Booking af scene, slot, valg af emne og evt. medarrangør (efterår)
  • STEP 2: Afholdelse af workshop (vinter)
  • STEP 3: Line-up og planlægning af arrangement og PR (vinter/forår)

Kontakt mig, hvis du er interesseret i yderligere info.