De mest kreative kampagner i verden

The Drum har rangeret det bedste kreative arbejde i verden målt på awards. Se kampagnerne her.

Hvert år udpeger det internationale onlinemedie The Drum de brands, bureauer og personer der har lavet det bedste kreative arbejde i det forgangne år.

I år har The Drum også rangeret de 20 bedste kampagner i verden – målt på antallet af priser ‘i industriens store shows’. 

Se de mest 10 prisvindende kampagner her.

1) ‘The Tampon Book’ for The Female Company af Scholz & Friends Berlin

2) ‘Moldy Whopper’ for Burger King af David Miami, Inga og Publicis Bucharest

3) ‘A Sweet Escape’ for Chupa Chups af Cheil Hong Kong

4) ‘The EVA Initiative’ for Volvo Cars af Forsman & Bodenfors Gothenburg

5) ‘Eva Stories’ for K Galleries af Leo Burnett Israel

6) ‘Swipe Night’ for Tinder af 72andSunny Los Angeles

7) ‘The Small Escape’ for BMW af Jung von Matt Hamburg

8-9) ‘Crocodile Inside’ for Lacoste af BETC Paris

8-9) ‘The most Challenging Pingpong Table’ for Japan Para Table Tennis Association af TBWA\Hakuhodo

10) ‘Bounce’ for Apple Airpods af TBWA\Media Arts Lab LA

Se alle de 20 mest prisvindende kampagner i Drums artikel.

Webinar- og content-guf for kommunikations-typer

I Publico har øget frekvensen på vores e-mail. Fordi corona. Seneste udgave udkom her til morgen.

Godmorgen! ☕

Så sidder du der igen med søvn i øjenkrogen og ved at være klar til fire fridage. Igen. Hvem havde egentlig troet, du kunne køre kold i at holde fri? Måske er det på tide med en hobby? 

Hjemme hos mig har vi gang i så mange husprojekter, at det føles som om, vi er dynamoen i et lokalt bygge-opsving i Højbjerg. Jeg er blevet bygherre på flere Femern Bælt-lignende projekter fra kælder til kvist med alt, hvad det indebærer af sms-koordinering med forskellige håndværkeres (ikke eksisterende) kalendere. Men gang i hjulene og så videre.

Før du stempler ud og helliger dig din nye hobby, kan du lige nå at sætte en blok med faglig inspiration i næste uges kalender. Det er på tirsdag den 26. maj, du skal sætte kryds. Klokken 9.20. Not random at all.

Klokken 9.20 på tirsdag giver jeg dig et webinarisk* indblik i, hvad forskningen siger om marketing i recession. Eller, det vil sige, der fik jeg smykket mig med tyvstjålne fjer. Det er Publicos bestyrelsesformand, Henrik Jensen med en fortid som erhvervsforsker, der gennemgår highlights fra recessions-forskningen. Jeg agerer blot Henriks pretty face-sidekick (tænk Carina vs. Bengt Burg, hvis du er gammel nok til den reference).  

Læs mere om webinaret her

I dette nyhedsbrev kan du desuden læse om, hvad B2B-virksomheder kan lære af Rema 1000’s kyllinge-emballage. Og om LinkedIn Stories. Du skal nemlig snart i gang med at demonstrere dine overlegne Snapchat-skills på LinkedIn.  

Der er også en lille stak andre content-skumfiduser, som du selv kan scrolle ned til. Eksempelvis to on-demand webinarer om inbound marketing og krisekommunikation.

You can do it. 

Venlig hilsen
Uffe ?‍? – på vegne af Team Publico

Du skal nok ikke satse hele butikken på det ord i Wordfeud.

Sådan gik Publico fra 1.800 til 14.168 månedlige web-besøg på 3 år

ANANAS-CASE: Her kan du læse, hvorfor Publico siger og mener, at systematisk marketing i en videnstung B2B-virksomhed virker. Endda underbygget af noget, som en del kommunikationsindsatser savner: konkrete data på resultater. Læs ananas-casen her.

Fremtidens PR-konsulenter skal være digitale storytellers

En frisk undersøgelse om fremtiden i PR-faget foretaget af USC Annenberg Center for Public Relations blandt amerikanske PR-professionelle forudsiger, at digital storytelling og social listening kommer til at præge fremtiden.

Rapporten, som du kan finde her, baserer sig på data fra 875 amerikanske PR-konsulenter (63 pct. arbejder på bureau, 37 pct. er ansat inhouse i virksomheder) samt 101 marketing-ansatte.

PR-folkene svarer blandt andet, at digital storytelling er den største fremtidstrend i PR (88 pct. vurderer denne som vigtig). Herefter kommer social listening (82 pct.) og “social purpose” (80 pct.) og Big Data (70 pct.)

Som det fremgår af grafikken ovenfor, siger 47 pct. af de respondenter, der arbejder på PR-bureau, og 45 pct. af de inhouse-ansatte PR-konsulenter, at PR-disciplinen bliver mere alignet med marketing i de kommende år. Som jeg ser det, set fra virkeligheden i Publico, er dette allerede for længst slået igennem hos os – blandt via disciplinerne content og inbound marketing. Læs fx min artikel “Hvad skal man egentlig med et PR-bureau i 2017?”.

PR-respondenterne svarer, at de vigtigste kompetencer i fremtiden er strategisk planning (89 pct.), skriftlig kommunikation (pyhha, 86 pct.), sociale medier (84 pct.) etc.

HENT RAPPORTEN HER

Er inbound marketing egentlig relevant for din virksomhed?

Hvis du har stillet dig selv det spørgsmål, bør du overveje de fem punkter på min kollega Kristian Østerbys inbound-tjekliste. Så lover jeg, at du som minimum bliver klogere på din virksomheds inbound marketing-potentiale.

Læs artiklen her

10 Excel-tips for marketing

Min kollega i Publico Kristian Østerby har skrevet en glimrende listicle med 10 Excel-tips for marketing-typer. Med Kristians tips bliver arbejdet med kundelister, lead-opgørelser og nyhedsbrevstatistik måske lidt mindre frustrerende – også selvom du er sproglig student (som jeg).

Læs artiklen med 10 uundværlige tips, som (måske) vil ændre dit forhold til regneark for altid