Forårspraktikanter søges til Publico

Lær at tæmme strategisk kommunikation som praktikant hos Publico

Er du klar på at omsætte den tørre teori fra skolebænken til saftig praksis? Som praktikant hos Publico får du indblik i maskinrummet i et professionelt kommunikationsbureau i hjertet af Aarhus.

Amazon Web Services, NNIT, e-Boks, Sydbank, Syddjurs Kommune, Troldtekt, Cryos, Aberdeen Standard Investments, Louis Nielsen og Aarhus Letbane er blot et par håndfulde af vores kunder, du vil komme til at stifte bekendtskab med som praktikant hos os. Vi rådgiver vores kunder om kommunikation, udarbejder kampagner, skriver tekster, pitcher artikler til pressen, optager brandingfilm, planlægger events og meget mere. Med andre ord løser vi kommunikationsfaglige opgaver af enhver art

– blandt andet står vi bag:

 • Undervisningsmaterialet MaybeBaby, som giver gymnasieelever viden om fertilitet, og som du kan se her.
 • Pressepitches for optikerkæden Louis Nielsen, som blandt andet resulterede i denne omtale af vigtigheden af sikkerhedsbriller ifm. nytåret, som blev bragt
  på TV 2 Fyn.
 • Og mange flere – se flere eksempler her.

Brug os som legeplads

I din Publico-praktik indgår du i det daglige arbejde på lige fod med de øvrige medarbejdere (se, hvem vi er, her). Med andre ord vil du blive involveret i både korrekturlæsning, kampagneplanlægning og kommunikationsstrategier – og meget mere.

Konkret kommer du til at:

 • Foretage interview, skrive artikler, læse korrektur og redigere tekster
 • Opsætte, skrive og udsende pressemeddelelser og nyhedsbreve
 • Researche (og dermed blive endnu klogere 🙂
 • Deltage i redaktionsmøder
 • Udvikle kampagne-idéer
 • Gøre dig strategiske overvejelser ift. de enkelte teksters mål, målgruppe og komposition
 • Snuse til inbound marketing
 • Bruge 25 procent af din tid hos os på dit eget individuelle udviklingsprojekt

Handlekraftig profil

Vi forestiller os, at du går på kommunikationsuddannelsen og søger praktik i dit 3. semester, eller at du læser en kommunikationsfaglig uddannelse på universitetet.
Men det er ikke ultimative krav. Det vigtigste er, at du har skrivetalent og sproglig forståelse, kan tæmme kommaer, forstå målgrupper, har selvtillid, gå-på-mod og er en glad person.

De praktiske ting

Praktikken er ulønnet (bortset fra frokostordning, fredagssnoller og en NorthSide-billet) og strækker sig fra 1. februar 2019 til 31. juli 2019. Stillingen er på 30 timer om ugen, sådan at du har en fridag midt på ugen.

Send din ansøgning og dit cv, vedlagt (ikke-akademiske) teksteksempler, senest onsdag den 10. oktober 2018 kl. 12 til praktikvejleder Camilla på mail: camilla@publico.dk 

Se, hvad vores tidligere praktikanter synes om at arbejde hos Publico

Læs mere om Publico på www.publico.dk eller skriv til vores nuværende praktikanter Frederik eller Signe på frederik@publico.dk eller signe@publico.dk, hvis du har spørgsmål til hverdagen som praktikant hos Publico.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd valgte Publico

Jeg er pivstolt over, at Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har valgt Publico som bureau-samarbejdspartner til en længerevarende indsats med fokus på branding af områdets virksomheder. Målet er at understøtte rekruttering af kvalificeret arbejdskraft til områdets mange spændende virksomheder.

Min glæde og stolthed skyldes for det første, at det er en spændende opgave, som vi glæder os til at tage fat på. For det andet skal vi samarbejde med gode folk i erhvervsrådet og kommunen, som har skabt et godt fundament og har masser af engagement i at få tingene til at ske. For det tredje, og det kan måske virke lidt nævenyttigt, så er jeg altså også stolt over, at vi har vundet opgaven for næsen af nogle af de bureauer i Danmark, som vi selv har størst respekt for.

What’s not to like?

Se en lille præsentationsfilm fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd herunder.

 

Historisk ordre i Publico

Jeg blev pludselig ualmindeligt stolt over mit team i Publico forleden. Årsagen er, at vi har vundet et stort udbud mod nogle af de bureauer i Danmark, vi har allerstørst faglig respekt for. Det gør heller ikke noget, at det er den største ordre, vi nogensinde har fået i Publico. Eller at opgaven og kunden er henholdsvis megaspændende og sjask-sympatisk.

Hvem er kunden, og hvad er opgaven?
Det venter jeg lige med at offentliggøre, indtil kontrakten er underskrevet og formalia på plads. Jeg kan afsløre så meget, at opgaven er i spændingsfeltet mellem Publicos to kernesegmenter – B2B-virksomheder og den offentlige sektor.

Jeg kunne ikke dy mig for at dele min begejstring over udbudssejren med mine LinkedIn-connections, der var søde til at give SoMe-skulderklap (+23.000 views and counting…), selvom opdateringen var en lige så fesen cliffhanger som denne blog-post.

To be continued.

Vi søger frivillige til folketings-kampagne

Hvis du er studerende og interesserer dig for politik eller kommunikation – eller måske begge dele – skal du læse videre. ?


Onsdag den 24. maj kl. 16-18 er jeg og Publico nemlig vært for et informationsmøde med Henrik Vinther Olesen, der stiller op til Folketinget for Radikale Venstre ved næste valg. Henrik Vinther Olesen er til daglig kommunikationschef i Aarhus Kommune og har derfor dyb indsigt i og masser af erfaring med strategisk kommunikation. Men han mangler frivillige til at hjælpe sig med at udvikle og eksekvere den kampagne, som skal få ham valgt ind i Aarhus-kredsen sammen med Morten Østergaard ved næste folketingsvalg. Så hvis du er blot det mindste nysgerrig, skal du kigge forbi Publico d. 24. maj – helt uforpligtende. ?

Psst. Vi giver en øl efter mødet, og det er lige op til Kristi Himmelfartsferien. ?

Læs mere, og tilmeld dig via Facebook

Læs mere om de foreløbige tanker, som du kan være med til at videreudvikle, nedenfor.

VI SØGER FRIVILLIGE
Du får erfaring med arbejdet i en kampagne og bliver del af et netværk med adgang til events med oplæg fra stærke fagfolk, andre unge med interesse for politisk kommunikation – og så får du maksimal indflydelse på, hvordan en moderne kampagne skal føres.

Som frivillig i kampagnen kan du være med på forskellige måder.
– du kan være med til sikre sammenhæng mellem de platforme, som kampagnen opbygger og sikrer dermed, at budskaberne står stærkt og sammenhængende på alle platforme
– du har styr på, hvad der virker på Facebook og Instagram, kan skrive præcist og on message – og så har du stærke samarbejdsevner
du kender et CMS indefra. Eller måske vil du gerne!
– Du kan få ansvaret for kampagnens hjemmeside – eller hjemmesider, hvis der opstår nye behov
#skabforandring handler om, nå ja; at skabe forandring, men nok så meget om, at vi skaber forandringen sammen. Kampagnen ønsker at skabe en sammenhængende debat med møder, events, online presence og gennemslagskraft i medierne, og du kan være med til at sikre, at de fysiske møder har strategisk sammenhæng med resten af kampagnen
– kampagnen har allerede afholdt sine første events, men vil mere; som del af holdet kan du få ansvar for udvikling og afvikling af events; Debat-formatet Spørg Aarhus, Pop up events, aktioner, happenings. Du bestemmer.
– du ved, hvordan man former et budskab og har strategisk tæft og indsigt i aktuelle politiske debatter. Og så kan du tænke langsigtet.
– du elsker måske tal, statistik og informationer, der giver præcis viden. Så kan du få ansvaret for indsamling og bearbejdning af data til brug for målrettet kampagne-planlægning – online og offline

Publico søger kommunikationskonsulent

Vi har travlt i Publico. Derfor er vi på udkig efter en ny kollega, der kan tiltræde en 37-timers stilling som kommunikationskonsulent per 1. juni 2017. Vi holder samtaler løbende og beslutter os inden længe. Ansøgninger stiles derfor snarest muligt til Uffe@Publico.dk.

+3 års erfaring
Du skal have mindst 3 års erfaring som kommunikatør for at komme i betragtning. Derudover lægger vi vægt på følgende:

1. Du skriver veloplagt og fejlfrit
Du skriver som en journalist, uanset om din baggrund er journalistisk eller akademisk. Hvis du laver fejl i din ansøgning, skal du ikke vente ved telefonen.

2. Du har skills
Vi forudsætter, at du har en stor viden om kommunikation. Derudover vil det være et plus, hvis du har tilegnet dig konkrete skills inden for f.eks. CMS, Campaign Monitor/Mailchimp, SurveyXact, Final Cut, Facebook, Hootsuite, LinkedIn, Vimeo, Twitter, Presswire, Infomedia, Trello, Google Analytics, SEO, Adobe og så videre. Hvis du er Hubspot-certificeret, er du sikker på en samtale.

3. Du har forretningsforståelse
Du er god til at sætte dig ind i virksomheders forretningsmæssige situation og skarp i din analyse af, hvilke kommunikationstiltag der bedst understøtter virksomhedernes forretningsmål. Du kan med andre ord læse og forstå Børsen – med oprigtig interesse.

4. Du kan styre projekter
Hos Publico er man oftest ansvarlig projektleder på sine egne kunder og projekter. Det betyder, at du helst skal kunne disciplinere dig selv og dine projekter, således at du møder alle deadlines med overskud – også når der opstår bøvl undervejs.

5. Du er ikke bange for telefonen
Du skal have det godt med at gribe knoglen og ringe til en masse mennesker, du ikke kender, og som ikke altid har tid eller lyst til at snakke med dig. Det gælder både potentielle kunder, kunder, kunders kunder og – ikke mindst – journalister, redaktører og bloggere.

6. Du har bureau-erfaring
Det er ikke et krav, men det vil bringe dig seriøst tættere på en samtale, hvis du kan dokumentere erfaring fra et kommunikationsbureau. Eventuelt blot i praktik, men helst for alvor.

7. Du er (et) aktiv på sociale medier
Du kender spillereglerne og er aktiv bidragyder på – som minimum – Facebook, LinkedIn og Twitter. Du har et værdifuldt netværk, der betragter dig som en opinionsdanner-type på sociale medier.

8. Du er sulten
Selvom du har +3 års erfaring som kommunikatør, ser vi gerne, at du bærer en til ærgerrighed grænsende sult efter ud-af-komfortzonen-arbejdsopgaver for rigtige kunder og sparring fra kvikke kolleger.

Kunderne
I Publico løser vi strategiske og operationelle kommunikationsopgaver for en lang række spændende virksomheder og organisationer. Kundelisten tæller bl.a. Aberdeen Asset Management, ABUS, AP Pension, Atkins, Bolighed, Bygma, Dan Dryer, Danske Andelskassers Bank, E-Boks, Ejner Hessel, GPV International, HOFOR, Integrationsnet, Kosan Gas, Krifa, Midttrafik, Miljøstyrelsen, Nets, NNIT, Per Aarsleff, Pressalit, Ricoh Danmark, Skanderborg Forsyningsvirksomhed, Stofa, Sydbank, Syddjurs Kommune og Troldtekt.

Om Publico
Publico er et PR-bureau med 18 medarbejdere, der finder enkle kommunikationsløsninger på komplekse problemstillinger for videnstunge organisationer. Vores specialer er content marketing og pressearbejde for finanssektoren og B2B-virksomheder samt kampagner for stat og kommuner.

Læs mere: www.publico.dk

Publico som arbejdsplads
Vi er stolte af at have to Publico-medarbejdere, der fejrer 10-års jubilæum i 2017, og yderligere to, der runder 10-års milepælen i 2018. Vi tror på langvarige, professionelle venskaber og på, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Vores kultur og holdånd er formentlig vores stærkeste konkurrenceparameter.

Publico søger praktikant

Lær at tæmme strategisk kommunikation som praktikant hos Publico

I Publico søger vi vores næste helt eller heltinde, som fra den 14. august 2017 til 19. januar 2018 kunne tænke sig en ordentlig dosis praktisk erfaring med strategisk kommunikation. 

Som praktikant hos Publico indgår man i det daglige arbejde på lige fod med de øvrige medarbejdere (se, hvem vi er, her). Med andre ord blive vores praktikanter involveret i ideudvikling, tekstarbejde, korrekturlæsning, kampagneplanlægning, kommunikationsstrategier – og meget mere. Mestrer du video, herunder optagelse og redigering i Final Cut, er det et plus, men ikke et krav.

Hent stillingsopslaget som PDF

Ny seniorprofil til Publico

Thomas Mandrup er per 1. november ansat som ny seniorrådgiver i Publico. Han kommer med solid bureauerfaring og stærke kompetencer inden for strategisk rådgivning og salg.

Efter knap fire år i PR-bureauet Mannov – senest som direktør for bureauets Aarhus-afdeling – er Thomas Mandrup skiftet til en stilling som seniorrådgiver i Publico. I sin nye rolle vil han rådgive videnstunge organisationer om blandt andet kommunikationsstrategi, presse- og krisehåndtering, kampagner og strategisk brug af content marketing.

Bureau-sværvægter med bred erfaring
43-årige Thomas Mandrup er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet i 2001. Ud over Mannov har han erfaring fra blandt andet Pressalit A/S, hvor han har været kommunikationschef igennem syv år. Nu ser han frem til at bidrage til Publicos fortsatte vækst.

– Jeg har stor respekt for det, som teamet hos Publico har bygget op. I mine øjne repræsenterer Publico en moderne og dynamisk tilgang til kommunikation, og jeg glæder mig til at blive en del af bureauet, siger Thomas Mandrup.

Medvind på havnefronten
Publico oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel fra både eksisterende og nye kunder. I 2015/16 voksede omsætningen med over 40 procent, og tidligere i år flyttede bureauet til nye og større lokaler på Aarhus havn.

– Vi oplever stærk medvind i øjeblikket. Vi har hævet ambitionsniveauet og igangsat en ambitiøs vækstplan, der indebærer et mål om blive 20 konsulenter, der omsætter for 20 mio. kr. i 2020. Derfor er det en fornøjelse at invitere Thomas Mandrup med ombord. Han er en knivskarp og samtidig meget sympatisk kommunikationsmand med flair for både strategi og håndværk, siger Uffe Lyngaae, direktør i Publico.

Publico søger to forårspraktikanter

Baresso skifter navn til Espresso House. Boligsitet bolighed.dk går i luften. Gymnasieelever lærer om nedsat fertilitet igennem nyt undervisningsmateriale. Det er blot tre eksempler på begivenheder, der er søsat med Publico som kommunikationsfaglig kaptajn. 

Publico er et analytisk og strategisk velfunderet PR-bureau med fokus på at finde enkle kommunikationsløsninger på komplekse problemstillinger. Og så ynder vi at bruge gode historier til at styrke relationer mellem organisationer, virksomheder og mennesker – uanset om det handler om kaffe, kvadratmetersalg eller kryptorkisme.

Vores kunder er både offentlige og private. For dem løser vi opgaver inden for bl.a. rådgivning, kampagner, inbound og content marketing samt presse- og tekstarbejde. Det udmønter sig i produktionen af forskellige ydelser som fx webtekst, nyhedsbreve, kampagner, analyser, strategier, magasiner, video og pressemeddelelser. Med mere.

Du laver alt andet end kaffe
I din Publico-praktik kan du forvente at indgå i det daglige arbejde på lige fod med de øvrige medarbejdere. Du er med til at udvikle og producere indhold til de redaktionelle og kommercielle medier, som vi producerer. Og du vil både skulle arbejde på selvstændige projekter og som del af forskellige team.

Konkret består dit arbejde blandt andet i:
• Interview, artikelskrivning, korrektur og redigering
• Kreativt tekstarbejde
• Presse
• Dit eget individuelle udviklingsprojekt
• Research og analyse
• Kampagneudvikling
• Videoproduktion

Vi lægger vægt på, at du får kyndig vejledning og vide rammer for dit personlige initiativ og dine egne ideer. Og vi garanterer, at du får et afvekslende praktikophold med stor grad af frihed og ansvar.

Handlekraftig profil
Vi forestiller os, at du er i gang med din overbygning på universitetet – gerne en kommunikationsfaglig retning, men det er ikke et krav. Til gengæld skal du have skrivetalent, og du skal kunne lægge de akademiske skriveprincipper på hylden inden for Publicos vægge. Selvtillid, gå-på-mod, humor og en ”ja-hat”-indstilling til nye udfordringer er også blandt dine karakteristika. Har du erfaring med videoproduktion og redigering i Final Cut Pro har du en ekstra stjerne på skulderen fra dag ét.

Det med småt
Praktikken er ulønnet (bortset fra frokostordning og Northside-billet) og strækker sig fra 30. januar 2017 til 30. juni 2017. Stillingen er på 30 timer om ugen, sådan at du har en fridag midt på ugen. Send din ansøgning og cv vedlagt (ikke-akademiske) teksteksempler senest 25. oktober til nadia@publico.dk.

Vi holder samtaler i uge 44.

Læs mit (gamle) afslagsbrev til wannabe-praktikanter

Læs min tjekliste til Publico-ansøgere

Tjek vores lækre lokaler på Facebook

Se tidligere praktikant-rekrutteringsfilm nedenfor:

Skal din profil stå skarpt efter sommerferien?

Sommerferien er ikke længere væk, end at du at skimte den i godt vejr. Kan du dufte pølserne på grillen? Før du fusionerer fuldstændigt med din liggestol og sætter al tankevirksomhed på halvt blus, vil vi gerne gøre dig (og dine fremtidige kunder eller arbejdsgivere) en tjeneste. Den vender jeg tilbage til.

Først skal du sætte øret i blyantspidseren og forstå, at selvom du går på sommerferie, spiller Ludo med børnene eller træner op til dit sjette maraton, er din LinkedIn-profil altid i gang. A-l-t-i-d. Den popper frisk op, når samarbejdspartnere googler dit navn, den sladrer til mulige kunder om dine bedrifter (eller mangel på samme), og så giver den kommende arbejdsgivere og kolleger det berømte førstehåndsindtryk af dig.

Rykker du lidt i stolen?

Du er ikke alene. LinkedIn er manges blæksorte samvittighed, og selvom vi ved, at vi burde opdatere vores profil, så den rammer vores relationer lige i krydderen og giver dem lyst til at købe vores produkter, ansætte os eller i det mindste invitere os på en kop kaffe, ryger det nederst på dosmersedlen.

Her kommer vores sommertilbud ind i billedet igen. Mens du sipper mojitoer og griller pølser i din sommerferie, vil vi (Publico Kommunikation) nemlig bruge tiden lige før og efter vores ferie på at give din LinkedIn-profil en minutiøs overhaling, så du kan vinke farvel til den dårlige samvittighed og stå knivskarpt online. Ligesom du jo allerede gør det på stranden.

Benytter du dig af vores sommertilbud, kan du for 3.995 kr. få en profil, der:

 • styrker dit personlige brand. Firetyve-syv, året rundt.
 • er udadvendt med fokus på de relationer, du gerne vil i kontakt med. Er det potentielle kunder? Nye samarbejdspartnere? Eller måske en ny chef? Den optimerede LinkedIn-profil vil gøre et stort stykke opsøgende arbejde for dig.
 • er gennemarbejdet fra A-Å, så du trumfer LinkedIns søgemaskine-algoritmer.

Det eneste, du skal gøre, før du stempler ud og går på sommerferie, er at deltage i et kort telefoninterview om dine ønsker og målsætninger for LinkedIn. Så fikser vi din profil – enten ved at logge på som dig og foretage ændringerne – eller ved at levere en så konkret to-do-liste, at du selv kan implementere vores ændringsforslag på 30-60 minutter.

Skriv til mig, hvis du er klar til at bestille et profil-boost

I tvivl?
Så kan du begynde med at tage vores (gratis) e-mail-kursus og få inspiration til at gøre arbejdet selv. Men så skal du jo netop gøre arbejdet selv. Og det får du jo ikke gjort i sommerferien. 🙂

Udklip

P.S. Hvis du rigtig vil glitre på LinkedIn, lægger vi gerne en strategisk plan for din online-tilstedeværelse. Vi tilbyder blandt andet hjælp til content, der beriger dit netværk og på sigt positionerer dig som ekspert på dit felt.

Gratis e-mail-kursus i være flink på LinkedIn

LinkedIn er ikke kun de sociale mediers legeplads for skarpe jakkesæt, der råber højt om deres seneste præstationer. Det er også mødestedet for for mennesker, der søger ægte, nærværende relationer. Relationer, der kan styrke brands og skabe forretninger.

Hvis du hører til sidstnævnte gruppe (det håber jeg lidt, du gør), så er der god grund til at støve penalhuset af og møde ind til første skoledag i Publicos LinkedIn-skole. Det er en kort uddannelse bestående af fem e-mails. Ikke desto mindre vil du lære, hvordan:

 • du opbygger din profil, så den føles som et varmt håndtryk, der giver kolleger, forretningspartnere eller kommende chefer lyst til at lære dig bedre at kende.
 • jeg personligt bedriver personligt “social selling” på LinkedIn.
 • du kan bruge LinkedIn til at forhøje åbningsraten på dine mails.
 • to sure italienere kan inspirere dig til at blive en bedre blogger på LinkedIn.
 • LinkedIn også kan bruges uden for LinkedIn.

Du modtager i alt 5 mails med konkrete, implementer-dem-med-det-samme, gode råd til dit nærvær på LinkedIn.

Der skal to til at skabe en relation, så vi begynder med dig og din personlige profil. Vi har samlet kontorets bedste råd til en venlig profil, der flytter fokus fra dig selv – til din kunde/mulige arbejdsgiver/kommende kollega/nye bedste ven.

Det gør dit digitale jeg både flinkere og mere sympatisk (og styrker dit personlige brand, din virksomheds rekrutteringsrate og muligheden for på sigt at sælge gennem LinkedIn. Men det er en længere historie, som vi kommer nærmere ind på i Publicos LinkedIn-skole.

Her en lille smagsprøve fra første modul:

Jeg håber, du vil gøre både venlighed og nærvær til en fast del af din LinkedIn-profil. Så kigger jeg gerne forbi. 🙂

Tilmeld til Publicos LinkedIn-skole her