Skal kommuner smøre lÌbestift pü grisen?

Thomas Knudsen, der er kommunaldirektør i Lolland Kommune, siger i et interview med Altinget, at man kan tørre røv med branding og CSR, hvis man er en kommune som Lolland. Og selvom vi i Publico laver masser af büde kommune-branding og bosÌtningsmarkedsføring, sü er jeg faktisk enig med Thomas Knudsen i det meste af hans velartikulerede pointer.

Fx følgende citat: “ByrĂĽdet og jeg tror pĂĽ at skabe arbejdspladser og muligheder for bĂĽde vores nuvĂŚrende borgere, og dem der flytter til. Det er det, der flytter opfattelser over tid. Ikke en fiks kampagne, som vi har købt af et reklamebureau.”

Eller dette: “Mit grundlĂŚggende synspunkt er, at det er den udvikling, vi leverer lokalt, der skal trĂŚkke ens brand og fortĂŚlling. Produktet er nødt til at vĂŚre i orden først, ellers dur reklamer ikke”. 

Thomas Knudsen har nemlig fuldstÌndig ret i, at bosÌtningsmønstre ikke Ìndres med en kreativ kampagne eller et smart slogan. Det er den lange, strategiske bevÌgelse, der rykker ved kommunens servicetilbud og infrastruktur, samtidig med at kommunikationsindsatsen skÌrpes, som har potentiale til at püvirke bosÌtningsmønstre. Og ja, det er et nulsumsspil, som kommunerne spiller mod hinanden.

Som Thomas Knudsen pointerer, nytter det ikke noget at smøre lĂŚbestift pĂĽ en gris. Men det kan godt give mening at forbedre grisen, zoome ind pĂĽ netop den mĂĽlgruppe, der vĂŚrdsĂŚtter grisen allermest og sĂĽ give mĂĽlgruppen mulighed for at møde grisen. For nĂĽr man først kender grisen, er der større chance for, at man kommer til at holde af grisen. Og mĂĽske – pĂĽ sigt – flytte sammen med den.

Kommunalvalg: Kan personas øge stemmeprocenten?

Min kollega Kristian Østerby har skrevet et glimrende blog-indlÌg om, at brug af personas-metoden müske kan medvirke til at øge stemmeprocenten ved det kommende kommunalvalg.

LĂŚs indlĂŚgget her

LÌs min store guide til udvikling af personas
LÌs min ultimative spørgsmüls-liste til persona-interviews

Se en video, der introducerer buyer personas: