Worst practise-case: How not to run a PR agency

Storbritanniens største PR-bureau, Bell Pottinger, er i total opløsning efter at have spekuleret i race-uroligheder i Sydafrika. Et tankevækkende case-eksempel på, hvorfor etik og forretningsmoral ikke bare er glasur i en PR-branche, hvor der kan opstå mange dilemmaer mellem guld på kort sigt og license to operate på lang sigt.

Læs artikel om Bell Pottinger-sagen hos Bureaubiz 

Jeg skal måske tilføje, at Publico er medlem af Public Relations Branchen, hvor jeg sidder i bestyrelsen. I forbindelse med vores medlemsskab har vi forpligtet os til at overholde ånd som bogstav i brancheforeningens etiske regelsæt. Et regelsæt, der ville gøre det enkelt at ekskludere Bell Pottinger, hvis de var medlem hos os. Det er så også, hvad den britiske brancheforening har gjort, som det fremgår af denne Independent-artikel.

Sæt receptions-kryds fredag den 16. juni

Publico Kommunikation inviterer alle kunder og venner af huset til en semi-faglig sommer-reception fredag den 16. juni kl. 14-17.

I 2016 var anledningen til vores sommer-reception, at vi var flyttet i nye lokaler på havnen i Aarhus. Her bor vi stadig, og det bliver vi forhåbentlig ved med i mange år. Det giver et ordentligt skud hverdagsglæde at arbejde med udsigt over vandet til Dokk1 og byggeaktiviteterne på Aarhus Ø.

I 2017 kan vi imidlertid hverken bruge flytning, jubilæum eller chefens runde fødselsdag (der er læææænge til) som undskyldning for at holde reception. Det er sommer, og vi kunne godt tænke os at drikke et glas bobler eller en kold fadøl med kunder, samarbejdspartnere, tidligere medarbejdere og andre venner af Publico. Længere er den sådan set ikke. Derfor har vi strikket et lille fagligt program sammen, så du (også) har en faglig undskyldning for at kigge forbi.

I løbet af eftermiddagen kan du bl.a. opleve følgende snack-oplæg (a 15 minutter):

 • ”Det bør du vide om kommune-branding” v. udviklingschef Liv Andersen
 • ”Få din historie i pressen” v. kommunikationskonsulent Matti Leth
 • ”Introduktion til inbound marketing” v. digital rådgiver Casper Svoldgaard
 • ”Få succes på LinkedIn” v. kontaktchef Thomas Mandrup

Du kan også bare hænge ud, drikke et glas bobler og lytte til lidt groovy jazz. Helt op til dig.

Uanset hvad må du gerne give os indikation af, om du kommer.

Klik her for at fortælle os, om du kommer

Gratis morgen-seminar om pressearbejde

Samler medierne ikke dine pressemeddelelser op, og har du svært ved at få journalisterne i tale? Torsdag den1. juni kl. 9-11 slår vi dørene op for et gratis morgenseminar hos Publico i Aarhus, hvor vi samler vores bedste fif til, hvordan du får din historie i pressen. Men skynd dig – vi har kun plads til 20 deltagere.

Book din plads nu, og lær, hvordan du får maksimalt udbytte af dine presseindsatser.

Under oplægget vil du blandt andet få svar på:

 • hvordan mediebilledet ser ud lige nu – og hvad betyder det for vores muligheder for at få historier i pressen
 • hvad journalister lægger vægt på, når de vurderer, om din historie skal på forsiden eller i skraldespanden
 • hvilke taktiske kneb vi kan benytte for at gøre vores historier stærkere, når vi skal sælge dem ind
 • generelle dos and don’ts i forhold til mediehåndtering.

Læs mere, og tilmeld dig

Vi søger frivillige til folketings-kampagne

Hvis du er studerende og interesserer dig for politik eller kommunikation – eller måske begge dele – skal du læse videre. ?


Onsdag den 24. maj kl. 16-18 er jeg og Publico nemlig vært for et informationsmøde med Henrik Vinther Olesen, der stiller op til Folketinget for Radikale Venstre ved næste valg. Henrik Vinther Olesen er til daglig kommunikationschef i Aarhus Kommune og har derfor dyb indsigt i og masser af erfaring med strategisk kommunikation. Men han mangler frivillige til at hjælpe sig med at udvikle og eksekvere den kampagne, som skal få ham valgt ind i Aarhus-kredsen sammen med Morten Østergaard ved næste folketingsvalg. Så hvis du er blot det mindste nysgerrig, skal du kigge forbi Publico d. 24. maj – helt uforpligtende. ?

Psst. Vi giver en øl efter mødet, og det er lige op til Kristi Himmelfartsferien. ?

Læs mere, og tilmeld dig via Facebook

Læs mere om de foreløbige tanker, som du kan være med til at videreudvikle, nedenfor.

VI SØGER FRIVILLIGE
Du får erfaring med arbejdet i en kampagne og bliver del af et netværk med adgang til events med oplæg fra stærke fagfolk, andre unge med interesse for politisk kommunikation – og så får du maksimal indflydelse på, hvordan en moderne kampagne skal føres.

Som frivillig i kampagnen kan du være med på forskellige måder.
– du kan være med til sikre sammenhæng mellem de platforme, som kampagnen opbygger og sikrer dermed, at budskaberne står stærkt og sammenhængende på alle platforme
– du har styr på, hvad der virker på Facebook og Instagram, kan skrive præcist og on message – og så har du stærke samarbejdsevner
du kender et CMS indefra. Eller måske vil du gerne!
– Du kan få ansvaret for kampagnens hjemmeside – eller hjemmesider, hvis der opstår nye behov
#skabforandring handler om, nå ja; at skabe forandring, men nok så meget om, at vi skaber forandringen sammen. Kampagnen ønsker at skabe en sammenhængende debat med møder, events, online presence og gennemslagskraft i medierne, og du kan være med til at sikre, at de fysiske møder har strategisk sammenhæng med resten af kampagnen
– kampagnen har allerede afholdt sine første events, men vil mere; som del af holdet kan du få ansvar for udvikling og afvikling af events; Debat-formatet Spørg Aarhus, Pop up events, aktioner, happenings. Du bestemmer.
– du ved, hvordan man former et budskab og har strategisk tæft og indsigt i aktuelle politiske debatter. Og så kan du tænke langsigtet.
– du elsker måske tal, statistik og informationer, der giver præcis viden. Så kan du få ansvaret for indsamling og bearbejdning af data til brug for målrettet kampagne-planlægning – online og offline

Tilmeld dig før din konkurrent!

I anledning af at Publico er flyttet i nye lokaler, som efterhånden også er ved at være indrettet, og at det snart er både sommer og ferie, inviterer vi kunder, samarbejdspartnere, venner, familie og andet sødtfolk til reception fredag den 10. juni kl. 14-17 i Balticagade 7.

Og vi vil rigtig gerne have dig med (næsten uanset hvem du er). Vi har både hygge og faglighed på programmet, og selvfølgelig byder vi på forfriskninger.

Se programmet, og tilmeld dig

publicoreception

Reception: Sæt kryds i kalenderen 10. juni

I anledning af at Publico er flyttet i nye lokaler, som efterhånden også er ved at være indrettet, og at det snart er både sommer og ferie, inviterer vi kunder, samarbejdspartnere, venner, familie og andet sødtfolk til reception fredag den 10. juni kl. 14-17 i Balticagade 7. Receptionen har både et fagligt program og et hygge-program.

Det faglige program er følgende:

 • Kl. 14.00-14.30: “Visionær byudvikling på Aarhus Ø” v. Rune Kilden*, byudvikler
 • Kl. 15.00-15.20: “Nichemedier rykker” v. Jens Hamborg Kofoed**, direktør for Vocast
 • Kl. 15.20-15.40: “Chefredaktørens syn på lokal-PR” v. Jan Schouby***, chefredaktør for Århus Stiftstidende

* Rune Kilden er en af de absolutte nøglepersoner i udviklingen af Aarhus Ø – fra containerhavn til ny bydel. Rune har bl.a. været involveret i Lighthouse og Isbjerget. Aktuelt er han særdeles involveret i både boligprojektet AArhus i Aarhus (se illustration nedenfor) og i erhvervsprojektet Pakhusene. Og så er han en visionær type, der elsker deleøkonomi og tror på god karma i forretningslivet.

Aarhus_Nat

** Jens Hamborg Kofoed er stifter af softwarevirksomheden Vocast, der leverer database-adgang til journalister og bloggere i Norden. Hovedpointen med hans oplæg er, at det betaler sig at gå efter nichemedier – frem for Børsen og Berlingske – i sin opsøgende presseindsats.

Udklip

*** Jan Schouby er chefredaktør for Århus Stiftstidende og Århus Onsdag. Jan har lovet at give sit besyv med om, hvad Århus Stiftstidende og Århus Onsdag lægger vægt på, når de modtager pressemeddelelser eller henvendelser fra virksomheders/organisationers pressemedarbejdere.

8218702-jan-s

Hygge-programmet er følgende:

 • Kl. 14.00-17.00: Fadøl, hvidvin, snacks, networking og live-jazz v. tidligere Publico-praktikant Morten Haugshøj (guitar) og Samara Bahrami (vokal).

12993492_10154029902270275_9080670012021866678_n (1)

Gratis e-bog om pressemeddelelser

Efter sigende handlede verdens første pressemeddelelse om død og ulykke. Det var i 1906, hvor en togulykke i New Jersey førte til, at 53 personer mistede livet.

The Pennsylvania Railroad, hvis tre togvogne var involveret, havde en freelancejournalist og PR-mand ved navn Ivy Lee ansat. Han overbeviste togselskabet om, at det ville være en god idé at udsende en offentlig udtalelse om den fatale ulykke.

The New York Times lovpriste den nye tilgang til måden at kommunikere på, og de trykte udtalelsen i avisen to dage senere. The Pennsylvania Railroad modtog efterfølgende stor ros for sin åbenhed og ærlighed.

Heldigvis handler pressemeddelelser oftere om nye, produkter, tendenser og koncepter end om død og ulykke. Og mediet er et effektivt middel til at få vigtige og relevante budskaber ud til den brede målgruppe. Men kun hvis du som afsender har gjort dit hjemmearbejde ordentligt.

Når du skriver pressemeddelelser, skal du hverken rode dig ud i lange salgstaler, tekniske forklaringer eller personlige holdninger. Til gengæld skal du gøre noget så basalt som at tale sandt, interessant, levende og troværdigt – og kun om én ting.

Hent Publicos e-bog om om pressemeddelelser

PR-citat

JP’s “look and feel” til salg

I gårsdagens kronik i Børsen (se udsnit nedenfor) kravler JP/Politikens direktør Stig Ørskov helt op på den hellige hest over, at statens medier (DR og TV2) producerer tekstbaserede medier, samt at Bertel Haarder opfordrer til at undersøge muligheden for et samarbejde mellem statslige og private medier.

Ørskov skriver bl.a.: ”Uafhængighed er selve fundamentet for de frie medier” samt ”Lad mig minde om, at JP Politikens Hus er bygget på princippet om uafhængighed”. Okay. Det er selvfølgelig dejligt, men udsagnet klinger bare lidt hult her på mit kontor, hvor jeg i denne uge har modtaget salgsmateriale fra JP’s Content marketing- afdeling.

Heri skriver JP bl.a.: ”Jyllands-Postens Content Marketing er en Advertorial-løsning, hvor indholdet ligner det redaktionelle indhold, og hvor afsenderen står som sponsor af indholdet”. Der fortsættes: ”Dine artikler får sin egen Jyllands-Posten.dk URL” og ”samme look and feel’ som Jyllands-Postens redaktionelle artikler”. Og til sidst sættes der trumf på med: ”Troværdigheden fra Jyllands-Posten.dk’s brand overføres til dit brand”.

Godt så. Nu må du altså vælge Stig Ørskov: Vil du være redaktionelt uafhængig? I så fald skal du nok ikke sælge sponsoreret indhold med ”samme look and feel som Jyllands-Postens redaktionelle artikler”. Eller vil du være kommerciel? I så fald skal du nok ikke pive over konkurrence med henvisning til, at din virksomhed er ”bygget på princippet om redaktionel uafhængighed”.

Kronik

Kandidatgrad i content marketing

Der er forskellige måder at måle, om en disciplin som content marketing er et buzzword eller en langtidsholdbar tilgang til markedskommunikation (Disclaimer: Jeg hører til dem, der tænker det sidste).

Men når man som jeg er journalist, og en anerkendt journalistuddannelse vælger at udbyde en kandidatgrad i content marketing, som journaliststuderende med en bachelor-uddannelse fra Canberra University kan vælge, så er det en ret klar indikator for langtidsholdbarhed. Uddannelsen er den første af sin art i verden, og min nye ven fra Content Marketing World ’15, David Pembroke fra Content Group, har spillet en aktiv rolle i udviklingen af kandidatuddannelsen.

Nedenfor kan du høre David fortælle om uddannelsen.

Vil du med Publico på Folkemøde 2016?


Publico har indgået en samarbejdsaftale med PR-bureauet Kasters, der bl.a. har udviklet det prisbelønnede debatformat Meningsministeriet til Folkemødet.

Samarbejdet handler om, at vi kan tilbyde vores kunder deltagelse i en times debat på Folkemødet 2016 om et tema og med et deltagerpanel, som vi udvikler sammen med jer. Som ordstyrer kan I vælge imellem Natasja Crone, Jes Dorph og Kurt Strand.

I samarbejde med Kasters tilbyder Publico en Folkemøde-pakke sammensat af følgende ingredienser:

> Udvikling af strategi
> Line-up og eksekvering af arrangement
> Markedsføring
> PR og dokumentation
> Netværk og public affairs

Selvom juni 2016 virker som langt ude i fremtiden, er det nu, I skal slå til, hvis I ønsker en god slot på Meningsministeriet i 2016. Tidsplanen ser i grove træk ud som nedenfor:

 • STEP 1: Booking af scene, slot, valg af emne og evt. medarrangør (efterår)
 • STEP 2: Afholdelse af workshop (vinter)
 • STEP 3: Line-up og planlægning af arrangement og PR (vinter/forår)

Kontakt mig, hvis du er interesseret i yderligere info.