Webinar- og content-guf for kommunikations-typer

I Publico har øget frekvensen på vores e-mail. Fordi corona. Seneste udgave udkom her til morgen.

Godmorgen! ☕

Så sidder du der igen med søvn i øjenkrogen og ved at være klar til fire fridage. Igen. Hvem havde egentlig troet, du kunne køre kold i at holde fri? Måske er det på tide med en hobby? 

Hjemme hos mig har vi gang i så mange husprojekter, at det føles som om, vi er dynamoen i et lokalt bygge-opsving i Højbjerg. Jeg er blevet bygherre på flere Femern Bælt-lignende projekter fra kælder til kvist med alt, hvad det indebærer af sms-koordinering med forskellige håndværkeres (ikke eksisterende) kalendere. Men gang i hjulene og så videre.

Før du stempler ud og helliger dig din nye hobby, kan du lige nå at sætte en blok med faglig inspiration i næste uges kalender. Det er på tirsdag den 26. maj, du skal sætte kryds. Klokken 9.20. Not random at all.

Klokken 9.20 på tirsdag giver jeg dig et webinarisk* indblik i, hvad forskningen siger om marketing i recession. Eller, det vil sige, der fik jeg smykket mig med tyvstjålne fjer. Det er Publicos bestyrelsesformand, Henrik Jensen med en fortid som erhvervsforsker, der gennemgår highlights fra recessions-forskningen. Jeg agerer blot Henriks pretty face-sidekick (tænk Carina vs. Bengt Burg, hvis du er gammel nok til den reference).  

Læs mere om webinaret her

I dette nyhedsbrev kan du desuden læse om, hvad B2B-virksomheder kan lære af Rema 1000’s kyllinge-emballage. Og om LinkedIn Stories. Du skal nemlig snart i gang med at demonstrere dine overlegne Snapchat-skills på LinkedIn.  

Der er også en lille stak andre content-skumfiduser, som du selv kan scrolle ned til. Eksempelvis to on-demand webinarer om inbound marketing og krisekommunikation.

You can do it. 

Venlig hilsen
Uffe ?‍? – på vegne af Team Publico

Du skal nok ikke satse hele butikken på det ord i Wordfeud.

10 Excel-tips for marketing

Min kollega i Publico Kristian Østerby har skrevet en glimrende listicle med 10 Excel-tips for marketing-typer. Med Kristians tips bliver arbejdet med kundelister, lead-opgørelser og nyhedsbrevstatistik måske lidt mindre frustrerende – også selvom du er sproglig student (som jeg).

Læs artiklen med 10 uundværlige tips, som (måske) vil ændre dit forhold til regneark for altid

5 video-tips til at komme i gang med marketing automation

 1. Konverter til kunder med en velkomst-serie
  Hvis du laver nyhedsbreve og endnu ikke har aktiveret en velkomst-serie, der udnytter den interesse, dine abonnenter har, når de signer up, så kan du godt komme i gang.

  2. Beløn dine VIP-kunder (eller -leads)
  Når dine kunder har købt for et vist beløb, eller dine leads har udvist en særlig interesse (målt på deres online-adfærd på dit site), kan det godt betale sig at sætte dem på en særlig mailing-liste med eksklusive tilbud.

  3. Hold dine kunder/leads varme med databaserede remindere
  Ved at udnytte den viden du har om dine kunder/leads, kan du sende særligt relevante mails, der fx kan booste mersalg/opsalg.

  4. Ønsk dine leads/kunder tillykke med fødselsdagen
  Det er lidt cheasy, I know, men hvis du har opsnappet dine kunders/leads’ fødselsdag, kan du lige så godt udnytte den viden til at sende et særligt (automatiseret) fødselsdagstilbud.

  5. Gen-aktiver frafaldne kunder
  Det er cirka fem gange så dyrt at skaffe en ny kunde, som det er at (gen)sælge til en eksisterende/tidligere, inaktiv, kunde. Just sayin’.

  Opsamling: Ovenstående video-tips om marketing automation er leveret af Campaign Monitor, der leverer markedets bedste (min vurdering) stand-alone e-mail marketing-værktøj. Hvis du allerede er bruger af Campaign Monitor, skal du sådan set bare trykke på “Automation”-tab’en for at komme i gang. Hvis du endnu ikke er med i klubben af glade CM-brugere, kan vi hos Publico hurtigt hjælpe dig i gang.

Digital marketing-strategi omsat til “Tube-map”

Kortet over Londons Underground-system er et stykke ikonisk designarbejde, som Underground-medarbejder Harry Beck genialt udtænkte i 1931, da han indså, at den fysiske lokation for de forskellige stationer ikke betyder nær så meget som deres indbyrdes relation. Tube-kortet er derfor ikke et kort over London, men et kort over stationernes og linjernes relationer.

Dette ikoniske Tube-kort har inspireret bureauet Hallam Internet til at designe The Digital Marketing Map som en oversigts-illustration af alle de mange byggeklodser af værktøjer, aktiviteter og mål inden for digital marketing. Samlet i én infografik – lige til at printe og hænge op.

tubemap_hallam_infographic_final_72dpi

 

Sandheden om nyhedsbreve

Vi har spurgt vores 500 venner i Publico-panelet om deres erfaring med, holdning til og udbytte af at arbejde med nyhedsbreve som kommunikationskanal. Det er der kommet en masse spændende svar ud af, som vi har samlet i en lækker rapport.

Vær så artig at hoppe direkte over i rapporten: https://publico.atavist.com/panelrapport-om-nyhedsbreve

Selv tak.

I rapporten kan du bl.a. få inspiration til, hvornår på dagen du skal udsende nyhedsbreve (hint: før fanden får sko på).
Udklip

Du kan også få et indtryk af, om nyhedsbrevet er en effektiv marketing-kanal med solid ROI (hint: det er det).
Udklip

Hvis du er usikker på, om din åbningsrate er høj, kan du sammenlige den med Publico-panelets (ambitiøse) holdning til, hvad åbningsrater bør være for henholdsvis B2B og B2C.

Udklip

I praksis er panelisternes åbningsrater dog lidt mere menneskelige end deres forventninger, selvom der bestemt er mange med særdeles flotte tal.
Udklip
Du kan også sammenligne din klikrate med panelets (ligeledes ambitiøse) forventning for B2C og B2B (hint: mindre kan også gøre det).

Udklip

I rapporten kan du blandt meget andet også blive klogere på panelets erfaringer med permission-indsamling. Hvis det er et emne, som interesserer dig (hint: det bør det gøre), så kan du også finde inspiration i Publicos guide til at indsamle permissions på Facebook via Lead Ads.

Bonusinfo 1: Vidste du, at du ofte kan høste en god portion ekstra åbnere, hvis du genudsender dit nyhedsbrev til de, der ikke har åbnet første gang?
NB: Kun 16 pct. af vores panelister gør dette.

Bonusinfo 2: Hvis du er typen, der godt kan lide høje åbningsrater (og hvem er egentlig ikke det?), så skal du bare se, hvad der sker med statistikken, hvis du arbejder med automatiserede e-mail flows. Automatiserede flows er en forudproduceret serie af emails, der ofte fokuserer mere snævert på et enkelt emne – som for eksempel PublicosLinkedIn-flinkeskole.
NB: 41 pct. af panelisterne gør ikke brug af automatiserede flows.

God arbejdslyst med dine nyhedsbreve!

Skriv gerne til mig, hvis du har brug for sparring til at komme videre.

E-mail marketing guldkorn fra markedets bedste værktøj

Mit favorit-værktøj til e-mail marketing, Campaign Monitor, indtager massive mængder af egen medicin (content marketing). Denne uges nyhedsbreve alene indeholder en række guldkorn, som jeg helt sikkert kommer til at vende tilbage til og dykke ned i. Derfor denne huskeliste.

E-mail liste building in the new era of e-mail marketing
Grundlaget for at få succes med e-mail er naturligvis en kvalitetsliste med varme leads. En liste med leads, der modtager personaliseret, automatiseret og engagerende indhold. Det har Campaign Monitor skrevet en glimrende guide om – baseret på en survey blandt 250 e-mail-proffer.

Udklip

How to use video in e-mail
Når du skal integrere video i din e-mail marketing, og det skal du, er der en række do’s and don’t’s, der er værd at notere sig. Derfor har Campaign Monitor også lavet en guide til, hvordan du kan bruge video i din e-mail.

Udklip

5 things to know when creating an automated email series
Hvis du er en erfaren e-mail marketingtype, så ved du, at automatiserede e-mail-serier (også kaldet auto-responders) rummer et stort potentiale. Det gælder både ift. SEO, konvertering, rækkevidde og mange andre online-parametre. Hvis du er i tvivl, bør du i øvrigt læse Morten Münsters blog-indlæg om, hvordan Bro Kommunikation tjente 1,7 mio. kr. ved hjælp af én e-mail-serie. Anyway, Campaign Monitor har naturligvis også skrevet en listicle med “5 things to know when creating an automated email series“.

Udklip

10 ting, du (sikkert) ikke ved om Campaign Monitor
Hvis du endnu ikke har fået øjnene op for Campaign Monitors fortræffeligheder, kan du blive lidt klogere ved at læse deres artikel om (oversete) 10 ting, man kan med systemet. Det handler bl.a. om:

 • Mobiloptimering med responsive templates
 • Personalisering med dynamisk content
 • A/B-test
 • Synkronisering med 250 forskellige systemer

Udklip

Hvis du har fået lyst til at være med i loopet hos Campaign Monitor, så du slipper for at have mig som kurator, kan du hoppe ind på deres resources-side, signe up til nyhedsbreve via formularen i bunden af deres side eller simpelthen prøve værktøjet af for free.

PS: Jeg har absolut ingen kommercielle interesser i Campaign Monitor. Jeg er blot en glad bruger.

 

Derfor skal du bruge e-mail marketing

En mail-adresse er B2B-marketings vigtigste valuta. Og e-mail marketing er fortsat en af de vigtigste kanaler til at nå effektivt ud til din B2B-målgruppe.

Hent Publicos e-bog om e-mail marketing

E-mail er et tussegammelt medium – faktisk lige så gammelt som internettet. Alligevel fortsætter e-mail med at vise sit værd. Den simple forklaring på successen er, at det virker. Undersøgelser viser, at for hver krone du investerer i e-mail marketing, får du 38 kroner tilbage. Det er altså en væsentlig højere return on investment end de fleste andre marketing-discipliner, herunder markedsføring via søgeord, sociale medier samt betalte reklamer.

I denne e-bog får du 7 gode grunde til at bruge kræfter på god e-mail marketing. Send den meget gerne til din chef, hvis han eller hun også skal overbevises om e-mailens effektivitet.

skaermbillede-2016-04-06-113727_750x490

På vej til Content Marketing World i Cleveland


Sidder i SAS-lounge i Kastrup og savner på den ene side allerede min familie, og på den anden side begynder jeg nu at glæde mig til en uge i anonymiseret lytte-mode. Jeg skal bare suge til mig af tips og tricks fra nogle af de bedste content marketing-udøvere på kloden.

I år vil jeg have særlig fokus på de cases og tricks, som er relevante for videnstunge B2B-virksomheder. Et segment, vi i Publico er begunstiget af at have mange gode kunder fra. Jeg nævner i flæng Troldtekt, AP Pension, Færch Plast, Pressalit, Rambøll Management, Nets, Deloitte, Pressalit, Agrotech, Analyse Danmark, Apcoa Parking, GPV International, Hydra-Grene, Konsulenthuset Ballisager, Subscrybe, Per Aarsleff, Riisfort og Scanglas. Det er med virksomheder som disse i tankerne, at jeg har valgt spor, workshops og temaer på konferencen Content Marketing World i Cleveland, Ohio.

Så hvis du arbejder med eller blot interesserer dig for B2B-kommunikation, kan du overveje at tilmelde dig (og/eller en kollega) et af vores kommende gratis-seminarer (Aarhus eller København), hvor jeg deler ud af de bedste content-tricks fra Cleveland for B2B-virksomheder.

Læs mere om seminarerne på Publico.dk

seminar-klip